Bettingtips med bästa odds inför Örebro – Piteå

09/08/19

Det väntar en spännande match i OBOS Damallsvenskan när femman och sexan ställs mot varandra. Piteå som överraskade alla genom att vinna förra säsongen har inte övertygat lika mycket under säsongen när man är fem poäng från toppen efter halva serien spelad. Det är två relativt formstarka lag som drabbar samman. Örebros damer förlorade visserligen senast mot Kristianstad men innan dess hade laget fyra vinster och två oavgjorda på sina sex senaste matcher.

Piteå lyckades vinna senast hemma mot Eskilstuna United men annars har det varit tufft för den norrländska klubben efter VM-uppehållet. Förlust mot just Örebro hemma med 3-0 samt kryss borta mot Linköping och Göteborg, visserligen två topplag men om man siktar på SM-guld ska man vinna sådana matcher.

Bästa bettingtips Örebro – Piteå

Bettinganalys Örebro – Piteå

Det ska bli spännande att följa Örebro och Piteås drabbning i Damallsvenskan. Piteå vann SM-guld väldigt överraskande förra säsongen men det ser inte ut att bli en upprepning av succésäsongen. Nu är laget bara fem poäng bakom Rosengård i toppen men måste börja vinna mot topplagen om det ska bli guld.

Örebro har etablerat sig rejält de senaste åren och blivit ett lag strax under toppen. Därför är deras femteplats efter halva serien knappt överraskande och det lär bli runt där man hamnar efter säsongens slut.

Inför matchen mellan lagen tror vi att Nina Jakobsson kan göra mål. Hon har sett fin ut och gjorde två mål i förra matchen. Om hon lyckas hitta nätet igen kan vi tala om formtopp och det är något vi är beredda att göra för vi tror hon gör mål igen. Därför spelar vi Nina Jakobsson som målskytt på matchen.

Med tanke på historien mellan lagen och formen så tror vi på en relativt målglad match. Över 2,5 mål känns inte alls långt borta och eftersom vi tror på detta lägger vi också ett bet på över 2,5 mål. Men det kan dröja innan det öppnar sig ordentligt. 1-1 i halvtid eller något sådant kan det mycket väl bli. Vi tror i alla fall det är tillräckligt jämnt för att stå oavgjort i första halvlek och därför lägger vi ett spel på X i 1:a halvlek också.

Men Örebro känns starkare just nu trots förlusten senast. De är starka på hemmaplan samtidigt som Piteå inte vunnit på fyra raka bortamatcher. Därför spelar vi seger för hemmalaget Örebro hos Unibet också.