Odds -och speltips Elitloppet Solvalla | 26/5-19

22/05/19

En av de stora händelserna inom trav äger rum den sista söndagen i maj varje år. Världens bästa travhästar bjuds in och i två kval och en final finns det möjlighet till många spännande möjligheter till odds. En häst som är inbjuden och har tackat ja är 2017 och 2018 års tvåa Propulsion som kommer att vara en het kandidat om att ta hem titeln i årets storlopp.

Elitloppet är inte bara travsport utan en folkfest som äger rum på landets största travbana Solvalla. Varje år kommer runt 30 000 besökare för att se de bästa hästarna i världen göra upp i det som räknas till ett av de tre största loppen i världen. De andra stora loppen är Prix d´Amerique i Frankrike och Hambletonian i USA.

Helgen bjuder på mer än storloppet och med stora möjligheter till spel redan på fredagen. Under lördagen är det finaler som gäller och en riktigt bra omgång av V75. Söndagen består, förutom Elitloppet som är höjdpunkten, av en extra omgång av V75. Båda dagarna innehåller trav av världsklass och de bästa hästarna i flera årskullar springer finaler på huvudstadens travbana.

Om du inte har möjlighet att vara på plats, kan du spela på massor av odds på det här stora event

[betexpert-toplist-custom casino-ids=”2383-2489-1967-3208″]

Hetaste travoddsen under våren

Elitloppet är helt klart ett av de travlopp under våren som har mest spännande odds. De två kvalloppen går att spela på, både på de enstaka loppen och genom en V75. Det som gör Elitloppet till det mest spännande att spela på under våren är att tiden för att spela är kort efter att lottningen blivit färdig och startordningen är bestämd för finalen.

Till årets upplaga är det som vanligt spännande hästar som har blivit inbjudna. En given favorit på förhand är Propulsion som har rutinen från att ha startat både 2017 och 2018. Med två andraplatser kan vi räkna med att kusken Daniel Redén är på hugget för en vinst även i år. Samtidigt har Daniel Redén fått en inbjudan med Double Exposure som har visat en storslagen form under året. Double Exposure med oddsen 25 hos Unibet i kvalet är ett bra tips. Propulsion är som sagt en het kandidat till att ta hem segern och för den som spelar på V75 bör hingsten definitivt finns med på kupongen. När det sedan kommer till de hästar som tar sig till final gäller det verkligen att hålla ögonen på Propulsion, med ett odds på 5 visar det att många tror på den vackra hingsten som i år har bra förutsättningar för att göra en topprestation snäppet vassare än tidigare. Han har bästa kilometertiden av startfältet och mycket tyder på att han kan komma att visa sin allra bästa form i år.

Fransmännen har som vanligt blivit inbjudna och med bra resultat de senaste åren har spelarna stora förväntningar på startfältet i år. Det går aldrig att räkna bort fransmännen även om deras travhästar från grunden är starkare och snabbare vilket ofta passar bättre än på korta sprintlopp som Elitloppet. Aveln har gått framåt och med bara hundradelar efter snabba Propulsion gäller det att ha respekt för vad fransoserna kan komma att slå till med.

Readly Express sista start

En häst som har haft en karriär utöver det vanliga är Readly Express. Det sista han kommer att göra i sin karriär som starthäst är Elitloppet. Han har matchats för att starta i år och efter det kommer han att gå över till att enbart verka i avel. Givetvis vill vi alla som spelar se en seger i karriärens sista lopp, men konkurrensen är stenhård. Hans tidigare segrar i karriären talar för sig själv Grand Prix d’Amerique, Svenskt Travkriterium, Svenskt Travderby, Grand Prix de l’UET, Prix de France, Jubileumspokalen, Prix Tenor de Baune, Europeiskt Mästerskap för femåringar och dubbla Svenska Mästerskap är bara några av de vinster Readly Express har travat hem. Oddsen på 2,60 för Readly Express säger att det här är en häst att räkna med och att det är en häst många spelare tror kommer kunna ta hem segern i år.

En duell mellan Propulsion och Readly Express är det många som har väntat på och att vi kommer att få tillfälle att se den på båda hästarnas hemmabana gör det ännu bättre. Inför en stor publik kommer en av hingstarna att ta hem priset som konung över Solvalla under 2019. Duellen är något som hela travsport Sverige har sett framemot sedan det blev klart att båda i början av året fått en inbjudan till Elitloppet.

Spänningen under travhelgen kommer att vara enorm och som vanligt väntar den största folkfesten i Sverige under året.