Bettingtips & rekar med högsta odds inför Ryssland – USA | Kvartsfinal Ishockey-VM 2019

23/05/19

Vi fortsätter med våra analyser av hockey-VMs kvartsfinaler och ur ett neutralt perspektiv är inte frågan om Ryssland mot USA är den kvartsfinal som flest ser fram emot. Två jättenationer och rivaler som gör upp om en plats i semifinalen. På ena sidan har vi USA som blandat och gett denna turnering med förluster mot bland annat Slovakien och Kanada. På andra sidan hittar vi favoriten till slutsegern och laget som gått rent hela turneringen och kan stoltsera med sju raka vinster.

Ryssland har Kucherov som stått för hela 15 poäng denna turnering och Ovechkin som gick att känna igen mot Tre Kronor efter en hittills relativt anonym turnering. USA har fixstjärnan Patrick Kane, till vardags i Chicago Blackhawks, lagets bästa poängproducent detta VM med sina 10 poäng. Ryssarna är solklara favoriter men räkna med ett motiverat USA som vann senaste mötet lagen emellan.

Bettingtips & högsta odds Ryssland – USA

Analys av bettingtipsen inför Ryssland – USA

Ryssland har ångat på i VM och var favoriter redan innan turneringen började. När gruppspelet är avklarat går det inte att påstå att situationen har förändrats. Laget är fortfarande favoriter till turneringssegern vilket oddset 2,50 hos Nordicbet på ryssarna som segrare av VM starkt bevisar.

Efter att ha gått rent i gruppspelet med sju vinster av sju möjliga, där inte en enda match vanns med uddamålet, blickar Kucherov, Ovechkin och övriga ryska stjärnor mot slutspelet. Först ut är USA i en match som inte bör bli några större problem för det stjärnspäckade ryska VM-laget som har beskrivits som det bästa på 00-talet. Vi tror helt enkelt att Ryssland vinner relativ komfortabelt och avgör under ordinarie tid. Gedigna Betsson har bra odds på spelet.

Dock har Ryssland inte en lika stark defensiv som offensiv. Mot Sverige släppte man in fyra puckar och ett USA med såväl Patrick Kane och supertalangen Alex DeBrincat, den sistnämnda har sex mål i turneringen, finns det möjligheter för USA att såra ryssarna. Att Ryssland gör minst två mål råder det inget tvivel om men vi tror att USA också kan lyckas med den bedriften. Därför spelar vi att båda lagen gör minst två mål i matchen och 888sport är spelbolaget att vända sig till vid detta tillfälle.

Än så länge har nästan allting har handlat om Kucherov som vann NHL:s poängliga med 128 poäng i grundserien. I VM har det fortsatt med 15 poäng på sju matcher, bara William Nylander är bättre med 17 poäng. I slutspelet tror vi dock att det blir en annan stjärna som kliver fram och gör målen. Ovechkin gick att känna igen mot Sverige och fick in en puck i kassen efter ett relativt svagt gruppspel där det endast blivit två poäng i 10-0-segern mot Italien. Mot USA tror vi att han återigen blir målskytt då fjolårets Stanley Cup-vinnare brukar lyfta sig ju mer som står på spel. Därför spelar vi honom som målskytt i kvartsfinalen mot USA och LeoVegas är ett spelbolag som har bra odds på målskyttar i detta VM.

Trots att det kan bli en hel del mål ska det tilläggas att det lär vara en del nerver och slutspelet brukar inte bjuda på lika många mål som i gruppspelet. Därför tror vi inte på något resultat likt Sverige mot Ryssland (4-7) utan snarare 3-2 eller 4-2 till Ryssland. Därför spelar vi under 6,5 mål och som vanligt levererar Nordicbet bra odds när det vankas hockey. Klockan 16:15 drar matchen igång på Zimný Stadion Ondreja Nepelu i Slovakiens huvudstad Bratislava.