Odds Barcelona-Real Madrid

04/02/19

Odds Barcelona-Real Madrid

6/2 onsdag, 21:00, Camp Nou

Vi har ett stormöte på gång onsdagen 6/2. Då är det nämligen  ännu ett El Clasico på dagordningen mellan den katalanska giganten FC Barcelona och huvudstaden Real Madrids Galácticos. Drabbningen sker i Copa Del Rey(Kungacupen). Det är dags för semifinal och det betyder att det står ännu ett El Clasico på dagordningen. El Clasico är världens största fotbollsmatch mellan två klubblag. Vi har under senare år kunnat följa Reals framfart med främst Ronaldo som den stora stjärnan för Real Madrid i El Clasico. På den andra sidan har vi Messi med sitt Barcelona, som bär så gott som hela Katalonien på sina axlar. Det kan bli ännu en match utan både lårskadade Messi och Ronaldo  som numer spelar för Juventus.

Bästa Odds Barcelona-Real Madrid

 

Vem vinner El Clasico mellan Barcelona-Real Madrid?

Barcelona på Camp Nou med en Messi i målform är bland det svåraste du kan möta i fotbollsvärlden, även om laget är Real Madrid. Det är de två sista matcherna innan finalen och självklart vill både Barcelona och Real Madrid vinna. Jag gissar att Messi kommer att vara startklar mot Real Madrid (Messi missade senaste mötet). Med en taggad Messi vinner Barcelona med 2-0 i första mötet av El Clasico, Copa Del Rey. Messi gör första målet och spelar sedan fram Suarez till det andra målet.

Vinner Barcelona eller Real Madrid

Kommer Messi att spela i El Clasico?

Messi fick känningar i låret från en gammal skada i senaste matchen mot Valencia. Messi fick behandling på sidan av planen och slutförde sedan matchen. Han stod för båda Barcelonas mål i mötet som slutade 2-2. Det är självklart oroligt i Barcelona lägret eftersom vi vet vilket enormt tillskott Messi är för sitt Barcelona. Det är bara att kolla på hans statistik den här säsongen, Messi har gjort 21 mål och 10 assist. Den som ligger på andraplats är lagkamraten och Barcelona spelaren, Luis Suarez på 15 mål och 5 assist. Det är alltså inte säkert om vi får se Messi i Copa del rey El Clasico.

Lagens form och eventuella skador inför El Clasico semifinalen

Det ser ut som att Santiago Solari har fått ordning på Real Madrid och rett ut en del av kaoset som Julen Lopetegui orsakade innan han lämnade. Han har fått igång Karim Benzema som faktiskt har gjort hela 6 mål på de senaste 4 matcherna och han kan mycket väl göra mål på Barcelona. Real har på alla de senaste matcherna vunnit 5 raka matcher. Den Copa del rey vinst som tog Real till semifinalen var mot Girona som de vann med 7-3 totalt. Barcelona hade det lite tuffare på vägen mot Semifinalen i Copa del rey. De mötte Sevilla. Första mötet ägde rum i Sevilla där Katalanerna fick se sig besegrade med 2-0, andra matchen hemma på Camp Nou vann de med hela 6-1 och semifinal biljetten i Copa del rey var ett faktum. Real Madrid har inga skador som kommer att påverka laget. Barcelona har sin superback Samuel Umtiti skadad för resten av säsongen. Läget med Ousmane Dembele är väldigt osäkert. Det är från dag till dag om han kan spela eller inte. Rafinha är även han borta i matchen. Såklart som vi nämnt tidigare, världens bästa spelare, Messi, är också ett osäkert kort.