Sverige – Rumänien EM kval – Vem vinner kvalet? Våra experter har svaret! + Gratis Streaming

21/03/19

Landslagsåret 2019 ska börja och det är ett sargat blågult utan ordinarie mittbackar som får besök av ett formstarkt Rumänien på Friends Arena i Solna. Trots avhoppen i backlinjen ska dock Janne Anderssons gäng kunna avstyra Rumänien på hemmaplan och det är en oerhört viktig match för blågult eftersom förlust ger sämsta tänkbara start på vägen till EM 2020. Låt oss hoppas på samma fantastiska prestationer som under 2018 då Sverige gick till kvartsfinal i VM och vann sin grupp i Nations League.

Speltips Sverige – Rumänien

* Sverige har endast förlorat mot Turkiet på Friends Arena i tävlingssammanhang sedan Janne Andersson tog över och lag som Italien och Frankrike har fått se sig besegrade. Rak 1:a spelas till 1,75 hos Unibet.

* Det brukar bli målsnåla historier så att betta detta mellan Sverige – Rumänien är givet. Under 2,5 mål hittas till oddset 1,52 hos ComeOn.

* Trots avsaknaden av defensiva pjäser är det just bakåt som Sverige brukar hålla tätt, framförallt på hemmaplan. Att Sverige vinner och håller nollan finns till odds 2,45 hos Bethard.

* Med detta i åtanke rekommenderas att det att betta resultat på Sverige – Rumänien. 1-0 till Sverige finns till odds 4,35 hos ComeOn.

* För att höja oddsen ytterligare kan man köra HT/FT där vi lägger in HT 0-0, FT 1-0 till oddset 7,00 hos Bet365.

bethard bonus banner

Analys av våra oddsexperter

Det är något svåranalyserat när blågult inte spelat en tävlingslandskamp sedan November. Historiskt sätt under Janne Andersson har Sverige presterat bra i tävlingsmatcher men mindre bra i träningslandskamper. Nu är det dock EM-kval som gäller och i tävlingsmatcher har det gått bra för Sverige, framförallt på hemmaplan. Förutom premiären mot Holland i VM-kvalet och förlusten mot Turkiet i Nations League har Sverige vunnit samtliga hemmamatcher under Janne Andersson när det varit tävlingsmatch. Italien har blivit nollade precis som Vitryssland, Bulgarien, Luxemburg och Slovakien. Dessutom besegrades Frankrike hemma på Friends med 2-1. Tidigare resultat talar för en svensk seger på hemmaplan.

Tar vi oss en titt på inbördes möten är det inte samma glädje. Eller det beror på vilken match som analyseras. Sverige förlorade en träningsmatch mot Rumänien för ganska exakt ett år sedan när det blev 1-0 efter mål av inhopparen Rotariu. Innan dess är det gladare minnen för oss svenskar eftersom lagen möttes i VM 1994 när Sverige vann en minst sagt minnesvärd straffläggning som tog Sverige till semfinal. 1982-83 möttes Sverige – Rumänien också där rumänerna vann och nollade Sverige i båda mötena.

Sverige har tufft att göra mål framåt och Marcus Berg är ingen notorisk målskytt i blågult längre. Det ska dock bli intressant att se Alexander Isak som blivit uttagen för första gången. Frågan är dock hur mycket speltid 19-åringen får i första mötet. Med avsaknad av offensiva vapen och det defensiva artilleriet borta blir det en tuff match för Sverige. Janne brukar dock kunna få med sig de resultat han vill och i princip allt talar för en 1-0-match till Sverige.

Eftersom Spanien finns i gruppen står det mellan Rumänien, Sverige och Norge om andraplatsen. Att då få en seger hemma i premiären mot en av huvudkonkurrenterna är otroligt viktigt. En förlust mot Rumänien innebär att Sverige måste åka till Oslo några dagar senare med pressen att vinna. Något som skulle vara en mardröm med tanke på att det är kvalkungen Lars Lagerbäcks Norge som väntar.

Vilken tid spelar Sverige – Rumänien? 

Matchen har avspark 18:00 på Friends Arena och går att se på hos CMore/TV4-gruppen. För den som vill ha live stream Sverige – Rumänien är det CMore Player som gäller just nu. Samtliga spelbolag med sportsbook erbjuder live betting på matchen om du vill betta på Sverige – Rumänien när matchen pågår.

Hos Bet365 kan du streama matchen gratis om du skapar ett konto.

För att skapa ett konto:
1. Gå till bet365’s hemsida
2. Tryck på ”Spela nu” knappen
3. Du trycker sedan på ”Bli medlem idag”
4. Fyll i alla uppgifter och gör en insättning
5. Streama Sverige – RumänienBet365 logo