Bettingtips inför Let’s Dance 10/5-19

09/05/19

Klassfest var temat på det senaste avsnittet där Thomas Ravelli och hans partner Jasmine fick lämna tävlingen efter att paret fått minst röster. Det gör att det återstår fem deltagare när tävlingen nu går in i slutspurten. Efter att ha fått se hur deltagarna var i skolan är det nu nytt tema inför fredagens avsnitt. Det åttonde avsnittet av Let’s Dance innebär musikaltema och det blir allt från Mamma Mia och Grease till Chess och Hair.

För tredje veckan i rad blir det att paren ska visa upp två danser. Förutom varsin dans till musikaltemat blir det ett gemensamt Queen-medley. Som grädden på moset kommer Pernilla Wahlgren att sitta i juryn i det åttonde avsnittet. Hennes uppgift är att bedöma hur väl de tolkar musikalen i sin dans. Det innebär att juryn är fyra medlemmar istället för tre för första gången under säsongen.

Speltips

Lance Hedman Graaf och Robin Bengtsson är de två deltagarna som kommer åka ut härnäst. Frågan är bara vem som åker ut först? Vi tror det blir Lance Hedman Graaf och spelar honom som nästa deltagare att bli eliminerad hos Bet365 till oddset 2,40.

Oddsanalys Let’s Dance 10/5

Endast fem deltagare återstår av tävlingen som nu gått in i slutspelsfasen. Precis som de två tidigare veckorna är det inte bara en dans utan två som deltagarna måste sätta. Fredagens tema är musikal och det ska bli intressant att se hur dansparen hanterar detta. Lancelot och Robin är deltagarna som kommer att åka ur de kommande två avsnitten, iallafal enligt vår spåkula. Kristin, Linnéa och Magdalena Forsberg är på en bättre nivå och har större kärlek från folket.

Det är egentligen hugget som stucket mellan Robin och Lancelot vilket oddsen hintar om. Vi tror att Robins val av musikal kommer gå hem bättre hos det svenska folket. Artisten har nämligen valt att köra Grease medan Lancelot har den mindre kända “Annie Get Your Gun”. Därför får Robin stanna en vecka till!

Så dansar paren i Let’s Dance 10/5

Kristin & Calle
Musikal: Mamma Mia
Dans: Pasodoble

Robin & Sigrid
Musikal: Grease
Dans: Pasodoble

Linnéa & Jacob
Musikal: Chess
Dans: Rumba

Magdalena & Tobias
Musikal: Hair
Dans: Samba

Lancelot & Linn
Musikal: Annie Get Your Gun
Dans: Quickstep

Utöver de individuella danserna får vi också se ett makalöst Queen-medley med samtliga deltagare.

Så gick de för kvartstående deltagare i förra veckan under temat ‘Back to School’

Kristin Kaspersen – 10, 10, 10 + 10 = 40 p

Med en glad och härlig dans i form av en Boogie Woogie visade Kristin återigen varför hon är favorit till att vinna tävlingen. TIll den gammal Orup-dängan “Då står pojkarna på rad” gick hon och partnern Kalle loss totalt och imponerade med flera svåra hopp. Framträdandet gav stående ovationer från såväl jury som publik och det syntes i poängutdelningen också. För första gången i tävlingen fick Kristin Kaspersen högsta betyg av samtliga jurymedlemmar, vilket hon är ensam med hittills.

Robin Bengtsson – 9, 8, 6 + 6 = 29 p

Robin Bengtsson och partnern Sigrid hade fått kritik av juryn veckan innan och sökte revansch. I en Charleston bjöd paret på energi och glädje till låten ‘These Words’ med Natasha Bedingfield. Juryn var inte överens där Tony tyckte det kunde bli bättre medan Ann Wilson och Cecilia Lazar tyckte att framträdandet var riktigt bra. Detta syntes också bland poängutdelningen där Robin fick 9or och 8or av Ann och Cecilia medan Tony var mer restriktiv och gav en sexa.

Linnea Claeson – 9, 10, 10 + 12 = 41 p

Den forna handbollsstjärnan gick loss i en  Lindy Hop till Pinks låt “So What” där hon ville visa att man i alla situationer ska vara sig själv oavsett vad andra tycker. I en minst sagt fartfylld dans visade Linnea precis som alltid enorm energi och glädje vilket smittade av sig till publiken och juryn. Kommentarerna var fina som vanligt och poängen var nästintill perfekta. Tio poäng av både Ann och Tony medan Cecilia nöjde sig med en nia. Linnéa blir farlig om sluttiteln.

Magdalena Forsberg – 5 – 5 – 5 + 4 = 19 p

“Magda” ville visa en mer galen sida av sig själv. I skolan var hon idrottstjejen men en gång i om året åkte hon till Kos och festade loss med sina vänner. I en West Coast Swing klädd i Toga-kläder försökte Magdalena Forsberg återspegla sina galna tonårsresor men det föll inte väl ut hos juryn. Hon fick positiva kommentarer för showen men dansen var inget som hyllades. Poängen blev rekordlåga och var hennes sämsta i tävlingen hittills men hon är ändå kvar i tävlingen och har en potential att nå topp 3.

Lance Hedman Graaf – 8 – 9 – 8 + 8 = 33 p

“Bus-Larre” skulle visa upp en busig sida av sig själv eftersom han var just ett busfrö i skolan. I en Jitterbugg spexade och spjuvrade Lance loss på dansgolvet till låten ‘Photograph’ från Ed Sheeran, fast i en poppigare version. Juryn var nöjd över framträdandet och alla gav beröm till den charmige “eleven”.  Poängen var bra från samtliga medlemmar i juryn även om det var Ann Wilson som var nöjdast av alla med sin nia.

Danstävlingen – Swingaton

I ett Swingaton skulle alla dansparen stå på golven samtidigt. Där fick de vara kvar tills juryn knackade ett par på axeln vilket innebär att ett par var ute. Första paret att få lämna golvet var föga förvånande Thomas och Jasmine. Därefter var det Robin & Sigrid som fick kliva av följt av Magdalena och Tobias. När tre par återstod gav juryn beskedet att Lancelot och Linn inte heller fick vara kvar vilket gjorde att vi hade en rafflande final mellan Linnéa Claeson och Kristin Kaspersen. Det var de förstnämnda som vann och därmed fick 12 extrapoäng.