Speltips Falkenberg-Malmö FF | Allsvenskan 5/5-19

03/05/19

Mesta mästaren Malmö FF åker till Falcon Alkoholfri Arena för bortamöte mot Falkenbergs FF. Det är ”di blåe” som är klar favorit enligt spelbolagen men för att få med sig alla tre poäng krävs det en fokuserad insats av laget som är tippade att vinna SM-guld. Efter en svag säsongsinledning med två poäng på lika många matcher har MFF tagit tio av tolv poäng på de nästkommande fyra matcherna.

Falkenberg har haft omvänd formkurva. Efter att ha inlett med en 1-0-seger mot Örebro har det inte blivit en enda seger efter det och fyra förluster på de fem senaste. Det gör att FFF ligger sist i tabellen och det krävs en extraordinär insats om det ska bli poäng mot ett MFF som fått upp farten.

Speltips Falkenberg vs Malmö FF

Streama Falkenberg – Malmö FF gratis?

Det går att streama Falkenberg – Malmö FF gratis hos Unibet! Det enda du behöver göra är att göra är att öppna ett konto och sätta in minsta beloppet (100 kr). Dessa måste dock sedan omsättas en gång innan du kan ta ut dem. Därav kan det vara bra att passa på att lägga ett säkert odds från våra speltips ovan!

Oddsanalys Falkenbergs FF vs Malmö FF

Malmö FF är givna favoriter mot Falkenberg som för tillfället ligger sist i tabellen. Malmö kommer från en tuff bortamatch mot IFK Norrköping – en match som slutade 1-1 efter två mål inom matchens första sex minuter. Nu väntar ett på pappret betydligt lättare motstånd mot Falkenberg som har en tuff allsvensk säsong framför sig. Hemmalaget har släppt in väldigt många mål och MFF har i sin tur gjort en hel del framåt. FFF har 13 insläppta på sex matcher medan MFF har gjort tio stycken på lika många matcher. Det är nivåskillnad mellan lagen och att det kan rassla till flera gånger i matchen känns inte alls osannolikt. Hälften av Falkenbergs matcher har inneburit över 3,5 mål medan MFF har två av sex matcher med samma statistik. Nu kommer det bli ytterligare en målglad historia mellan lagen och därför spelas över 3,5 mål hos Unibet till oddset 2,60.

MFF har bara hållit nollan i en tredjedel av sina matcher. Försvaret har bjudit på en hel del grodor även om det ”bara” blivit ett insläppt mål på de tre senaste matcherna. Samtidigt har Falkenberg gjort mål i fyra av sex matcher och kan mycket väl hitta nätet återigen. Att MFF gör mål på seriens ihåligaste försvar känns givet men FFF kan sticka upp och göra mål de också. Att därför spela att båda lagen gör mål är något vi väljer att göra till oddset 1,91 hos LeoVegas.

Malmö har haft det relativt enkelt mot Falkenberg de senaste åren. Fyra raka segrar har det blivit mot det gulklädda hemmalaget med elva mål framåt på de inbördes mötena. Det brukar vara rätt lugna matcher när lagen ställs mot varandra. Trots relativ närhet geografiskt finns det inget hat mellan föreningarna. På de fem mötena sedan 2015 är det bara en match som inneburit över 3,5 kort och inte en enda gång har det röda kortet synats. Domare Al Hakim är också en domare som inte viftar med korten i onödan. Det känns som att det inte lär bli allt för mycket känslor åt det negativa hållet och under 3,5 kort är värt ett spel enligt oss till 1,87 hos 888sport.

Med ett MFF som pressar kommer det att bli mycket hörnor. I de tre av de fyra senaste interna mötena har Malmö haft över 7,5 hörnor. Falkenberg i sin tur har över 4,5 hörnor i fyra av sina fem senaste matcher. Att det då blir över 9,5 hörnor totalt under hela matchen är något vi förutspår och spelar därefter. Betsson erbjuder schyssta odds på det spelet till oddset 1,95.

Hemmalaget Falkenberg

Falkenberg inledde stabilt med seger mot Örebro men efter det har det inte blivit en seger för nykomlingen i årets allsvenska. I senaste hemmamötet klarade laget 0-0 mot Sirius men det följdes upp av förlust mot GIF Sundsvall senast med 3-1. Visst har laget haft en del otur, t.ex hade FFF 3-3 mot Norrköping men släppte in ett övertidsmål som gjorde att det blev förlust med 4-3. Samma sak borta mot Östersund! Då missade Falkenberg en straff i inledningen men hade ändå 2-2 fram till minut 88 då ett sent mål för Östersund gjorde att det blev ytterligare en snöplig förlust.

Laget vet att det inte är mot MFF som poängen ska komma, samtidigt har FFF ett tufft spelschema framför sig. Efter matchen mot MFF åker man till Eskilstuna för bortamatch mot AFC följt av hemmamöte mot regerande mästaren AIK innan resan går till Stockholm för möte mot Djurgården på bortaplan. FFF behöver börja plocka poäng om det inte ska bli en ettårig sejour i Allsvenskan.

Bortalaget MFF

Malmö FF har ett givet mål med säsongen; att ta tillbaka SM-guldet till Sveriges tredje största stad. Säsongsinledningen har inte varit någon höjdare med poängtapp i hälften av matcherna men samtidigt är ”di blåe” i delad serieledning efter sex spelade omgångar. Nu väntar sju raka matcher på gräs vilket borde innebära hög poängutdelning för MFF.

Första steget är bortamatchen mot Falkenberg, en match som bara ska vinnas av favoriten till SM-guldet. Det blir intressant att se om tränare Rösler väljer att vila några spelare. Truppen han besitter är enorm och det finns spelare som behöver speltid för att hitta eller behålla formen. Mot Norrköping senast vilades ”Dubbel-Mackan” d.v.s Rosenberg och Antonsson men duon lär starta mot FFF. Efter mötet väntar formstarkt motstånd genom Elfsborg och IFK Göteborg innan det väntar tre raka hemmamatcher mot Kalmar, AFC och Sundsvall. Med tanke på Europakvalet som väntar i sommar behöver MFF plocka så mycket poäng de kan under våren för att ha råd med poängtapp i ett tightare spelschema under sommaren och hösten.