Bettingtips & Högsta odds Kanada – Finland | VM Hockey 2019

26/05/19

Det är äntligen dags för finalen i Hockey-VM i Slovakien 2019 och det är inget Tre Kronor vi hittar i finalen. Däremot får vi se Sveriges övermän i form av Finland då de på ett ofattbart sätt har skrällt sig hela vägen till final – trots avsaknad av NHL-stjärnor. De finska lejonen slog ut Sverige i kvartsfinalen efter förlängning medan man i semifinalen mot Ryssland var ännu klarare underdogs. I en tät och jämn match lyckades Finland med bedriften att stoppa den fruktade ryska offensiven och när Anttila lyckades få in matchens enda puck med mindre än 10 minuter kvar, ja då blev det rejält jubel det finska lägret som nu mot alla odds kan vinna Hockey-VM i Slovakien 2019.

För det krävs det seger mot ett Kanada som fått upp farten. I kvartsfinalen mot Schweiz var laget fyra tiondelar för att åka ur turneringen men pucken gled över mållinjen och Kanada kunde avgöra i förlängning tre mot tre. I semifinalen mot Tjeckien var det dock inte lika dramatiskt när Kanada vann med hela 5-1. Framförallt var det bredden som imponerade då kanadensarna hade hela fem olika målskyttar i matchen.

Bettingtips & högsta odd Kanada – Finland

Analys av bettingtipsen inför Kanada vs Finland

Finlands väg till finalen är osannolik. Det pratades om det sämsta finska VM-laget på årtionden men det unga laget med hela 18 VM-debutanter har tystar alla tvivlare. I gruppspelet vann man just mot Kanada men en svag insats i sista matchen mot Tyskland gjorde att laget tappade gruppsegern. Då trodde många att verkligheten kommit ikapp de finska lejonen men tvivlarna har inte fått något vatten på sin kvarn direkt. Istället har Finland fortsatt spela en kollektiv hockey där laget går före jaget och som man lyckats med taktiken.

Först genom att slå ut Tre Kronor med 21 NHL-spelare i kvartsfinalen för att sedan hålla nollan mot ett stjärnspäckat Ryssland, två imponerande insatser mot riktigt bra motstånd. Klarar man att vinna mot Kanada också vore det en enorm prestation av detta unga finska laget.

Nu är det dock Kanada man möter – ett lag som fick det att lossna rejält i semifinalen. I kvartsfinalen mot Schweiz kom kvitteringen när det återstod fyra tiondelar av matchen men i semifinalen var det ingen dramatik. 5-1 mot ett Tjeckien som varit ett av turneringens absolut bästa lag imponerar och nu jagar man guldet för första gången på tre år.

Vi tror att Kanada avgör detta och vinner matchen. Eftersom det mycket väl kan bli förlängning väljer vi att köra Money Line då resultatet räknas efter övertid.

Finland kommer försöka ligga defensivt och kontra in puckarna. Det talar för en målsnål tillställning likt den vi fick se i semifinalen mot Ryssland. Under 5,5 mål är något vi tror på och 888sport erbjuder härliga odds på det spelet.

Med få utvisningar och mycket på spel tror vi inte det blir särskilt många minuter i utvisningsbåset. Med det i åtanke borde det heller inte bli särskilt många mål i Power Play. Vi tror på under 1,5 mål i Power Play och Unibet erbjuder härliga odds på det spelet.

Vem kliver fram i matchen? Vi tror det blir M. Stone som haft en fin turnering i detta VM i Slovakien. Han känns het inför finalen och kan mycket väl avgöra detta. Därför väljer vi att spela honom som målskytt och ett spelbolag som är roligt att betta på i detta VM är LeoVegas.