Bettingtips & högsta odds inför Kanada – Schweiz | Kvartsfinal Ishockey-VM 2019

23/05/19

Stornationen Kanada ställs mot fjolårets finalist Schweiz i kvartsfinalen av hockey-VM 2019 i Slovakien, och det är lönnlöven som är stora favoriter att nå semifinal av de båda nationerna. Efter att Kanada inlett turneringen med en överraskande förlust mot Finland med 3-1 har laget steppat upp rejält och vunnit övriga sex matcher. Tack vare att Finland förlorade sin sista match mot Tyskland spelade Kanada en ren och skär gruppfinal mot USA i sista gruppspelsmatchen. Då visade Kanada på sin styrka och vann med klara 3-0. Nu väntar Schweiz och chans för revansch för det kanadensiska laget. Det var nämligen Schweiz som slog ut Kanada i förra årets slutspel och laget som inte vunnit VM på två år vill självklart ta sig till final och en direkt guldmatch.

För Schweiz har det inte riktigt blivit samma succé som i förra årets turnering. Schweizarna besegrade planenligt blåbärsnationerna i sin grupp och har tagit enorma steg mot den absoluta toppen de senasta åren vilket två finaler på 10-talet är bevis på. Men i de tre sista matcherna har laget mött lite väl kvalificerat motstånd och förlorat i tur och ordning mot Sverige, Ryssland och Tjeckien. Det gjorde att Schweiz hamnade fyra i sin grupp och därmed blev det svårast möjliga motstånd i kvartsfinalen i form av Kanada.

Bettingtips med högsta odds Kanada – Schweiz

Analys av bettingtipsen inför Kanada – Schweiz

Kanada är med rätta solklara favoriter inför mötet med Schweiz och om de når upp i nivå ska de inte ha några problem att vinna matchen. Visst inledde Kanada med förlust mot Finland och laget hade också stora problem mot hemmanationen Slovakien men lyckades ändå vinna med 6-5. På slutet har det hur som helst lossnat rejält när det börjat stämma ordentligt för kanadensarna som har sex raka segrar. Den mest imponerande kom i den sista matchen mot USA – en match som Kanada vann klart med 3-0.

Schweiz har inte samma styrka som i fjol och har förlorat tre raka matcher. Man har inte lyckats besegrade någon stornation i detta VM även om man minst sagt gav Tre Kronor och Tjeckien en match och förlorade med uddamålet. Vi tror helt enkelt Kanada är för starka för Schweiz och att man därför avgör detta under ordinarie matchtid. Bra odds finns hos Betsson på kanadensisk seger.

När det kommer till defensiven är Kanada överlägsna. På de tre senaste matcherna har Kanada släppt in ett mål och i de två senaste har man hållit nollan. Detta kan jämföras med Schweiz som släppt in tolv mål på lika många matcher. Visst kan Schweiz få in en puck men att de får in två är inte något vi tror kommer ske. Därför spelar vi Nej på att båda lagen gör minst två mål och 888sport har schyssta odds på det spelet. Schweiz bästa poängspelare kommer på plats 21 i poängligan, ett bevis på att det kan bli tufft med målen mot Kanada.

Favoriten Kanada är kända för att sätta full fart direkt vilket vi tror kommer ske i kvartsfinalen mot Schweiz. Man vill avgöra matchen tidigt och vi tror att två puckar sitter i redan första perioden. I förra matchen mot USA hade Kanada 2-0 efter 8:02 och därefter kunde laget spela av matchen. En liknande matchbild är något vi tror på mot Schweiz och därför spelas Kanada över 1,5 mål i första perioden vilket finns till riktigt bra odds hos Nordicbet.

Vem ska då göra det för Kanada? Anthony Mantha är den som gjort det bäst hittills för laget. Han har stått för 12 poäng (7+5) och är därmed den bästa poängspelaren i det kanadensiska laget. Vi tror att Mantha återigen gör poäng i kommande match och väljer att placera det spelet hos LeoVegas då de har bäst odds.