Bettingtips & högsta odds inför Sverige – Finland | Kvartsfinal VM 2019

23/05/19

Denna kampanj är inte längre tillgänglig och eventuella erbjudanden i texten går inte längre att ta del av eftersom att de inte är giltiga längre. Besök recensionen för aktuellt välkomsterbjudande.

Gruppspelet är äntligen över och för Tre Kronors del vill man nog helst glömma det mesta från VM 2019 trots att man är vidare. I premiären blev det förlust mot Tjeckien med 5-2 innan tre blåbärsnationer besegrades i form av Italien, Norge och Österrike. Därefter väntade knappa segrar mot såväl Schweiz som Lettland innan Tre Kronor blev fullständigt överkörda av Ryssland i sista gruppspelsmatchen. Resultaten innebär att Sverige som trea ställs mot tvåan från grupp A – Finland.

En motståndare som var avsågade inför turneringen men som fram tills sista gruppspelsmatchen varit turneringens överraskning. Det finska laget saknar NHL-spelare helt och hållet men hade chansen att säkra gruppsegern i sista matchen mot Tyskland. Då föll finnarna ihop fullständigt, förlorade med 4-2, och frågan är om inte verkligheten har hunnit ikapp de finska spelarna. Hur som helst blir det en väldigt spännande match mellan två rivaler men trots en svag turnering hittills tror vi på Sverige till semifinal.

Bettingtips Sverige – Finland

Analys av bettingtipsen Sverige – Finland

Det väntar alltså ett riktigt hett möte i kvartsfinalen där Sverige alltså ställs mot Finland. Med tanke på Sveriges prestationer och hur det sett ut i gruppspelet ska Tre Kronor vara glada att de inte kom fyra och därmed slapp Kanada. Det finska laget har visserligen överraskat men samtidigt är det ett lag som verkligheten har hunnit ikapp.

Inför turneringen var Finland avsågade av samtliga hockeyintresserade. De finska lejonen har inte en enda NHL-spelare i sin VM-trupp men inledde med en dundersensation i första matchen när man besegrade gruppfavoriten Kanada med 3-1. Därefter har Finland slagit de nationer man är högre rankade än men efter förlusten mot USA såg vi att det finska laget gick att såra. Trots detta hade Finland chansen att säkra gruppsegern i sista matchen mot Tyskland. Men efter en svag prestation förlorade finnarna med 4-2 och blev därmed tvåa och istället för Schweiz är det nu Tre Kronor man ställs mot i kvartsfinalen.

Sverige har ett lag med 21 NHL-spelare och Finland har noll. Historiken visar dessutom att Tre Kronor lyfter sig flera nivåer när det vankas slutspel och vi får hoppas att de lyckas med detta under torsdagskvällen. Sverige har också bara förlorat mot Finland i VM och OS två gånger under 00-talet och har ett mentalt övertag och ett bättre lag på pappret. Därför spelar vi svensk seger inom ordinarie tid hos LeoVegas.

När det kommer till mål har båda lagen gjort minst två mål i varje match. Sverige har haft en otrolig målproduktion trots de två förlusterna med hela 41 mål framåt i turneringen. Finland i sin tur har gjort 22 mål, inte heller det fy skam även om det är en bit från Tre Kronors målskörd. Nu tror vi att båda lagen lyckas göra minst två mål var och det spelet hittar vi hos 888sport till härliga odds.

Med samma argument tro vi på en målrik match mellan de båda lagen. Om båda lagen gör minst två mål var har vi garanterat fyra mål och det mesta talar för att Tre Kronor lyckas göra fler mål än så. Att det blir över 4,5 mål i matchen är något vi tror på och bra odds på det spelet finns hos Nordicbet.

Till sist kör vi ett lite annorlunda spel för att höja spänningen lite. Även om vi tror på Sverige som segrare kommer det bli en jämn match och det kan mycket väl bli en uddamålsseger för Tre Kronor. Vi tror hur som helst att Sverige gör sista målet och det rutinerade spelbolaget Betsson erbjuder fina odds på det spelet.