Bettingtips inför semifinalerna i Let’s Dance

23/05/19

Nu börjar det verkligen dra ihop sig i den populära musiktävlingen Let’s dance. Efter att Linnéa Claeson blivit fyra i tävlingen återstår det nu endast tre deltagare. Det är Magdalena Forsberg, Lance Hedman Graaf och Kristin Kaspersen som gör upp om två platser till finalen. Linnéa Claesons uttåg fick ett visst bittert efterspel då det sägs ha varit en del röstkaos där det inte ska ha gått att ringa in och rösta på Linneá under delar av programmet.

Efter en duell med Magdalena Forsberg stod det hur som helst klart att den före detta handbollsspelaren fick lämna tävlingen. Kvartsfinalen hade ett annorlunda upplägg jämfört med tidigare år då dansparen dansade varsin dans först. Då slog juryns poäng ihop med tittarnas. Därefter gick de två paren med flest totalpoäng vidare direkt till semifinalen. Detta gjorde att vi fick se en duell mellan Linnéa och ”Magda” och inför duellen nollställdes poängen. Då visade den förre skidskyttedrottningen att gammal är äldst med en fantastisk vals som gav tre tior av juryn, vilket var första gången paret nådde full pott i årets Let’s Dance. När tittarna också hade sagt sitt stod det klart att Linnéa och Jacob fick lämna tävlingen och nu återstår det tre deltagare som krigar om två platser i finalen.

Bettingtips Let’s Dance

Så avgörs semifinalen

Tre danspar återstår och ytterligare ett blir eliminerat efter kvällens avsnitt. Deltagarna ska dansa två danser var precis som de gjort de senaste veckorna men nytt för fredagens avsnitt är att dans 2 är en fri tolkning. Som vanligt är det juryn och tittarna som har halva makten var och det lär bli en intressant semifinal där en deltagare ska bort.

Så här dansar paren i semifinalen

Magdalena & Tobias

Dans 1: Tango

Dans 2: Fri Tolkning

Kristin & Calle

Dans 1: Vals

Dans 2: Fri tolkning

Lancelot & Linn

Dans 1: Samba

Dans 2: Fri tolkning

Analys av bettingtips inför Let’s Dance semifinaler

Att Kristin Kaspersen är i semifinal hade vem som helst kunnat gissa redan efter första avsnittet. Sedan dess har hon visat upp en jämnhet som är imponerande under hela tävlingen. I princip varje vecka, med några få undantag, har hon varit deltagaren som fått högst poäng av juryn och inte en enda gång har hon varit ett av de två paren med minst röster. I semifinalen fortsatte hon och danspartnern Calle att imponera och semifinalplatsen var det inget snack om att den var hennes. Kristin kommer med största sannolikhet att vinna Let’s Dance 2019 vilket oddsen sagt sedan dag 1.

För Lancelot Hedman Graaf har det varit en annorlunda resa som kantats av sjukdomar och ojämna prestationer, men någonting hände i avsnittet före kvartsfinalen. Minst sagt går det att tala om ett genombrott och tack vare det avsnittet seglade Lance upp från favorit att bli eliminerad till favoriten om slutsegern efter Kristin Kaspersen. I kvartsfinalen förra veckan fortsatta Lance att imponera och tog sig direkt till semifinal utan någon duell. Att han och partnern Linn har valt Samba är något som kommer gynna duon då de visat upp fantastiska prestationer i dansen tidigare i tävlingen. Därför tror vi att Lancelot kommer att nå finalen av Let’s Dance 2019.

Däremot kan det bli tuffare för Magdalena Forsberg trots tre tior av juryn i duellen mot Linnéa. Då var det en vals som imponerade men i semifinalen får tittarna istället se en tango. Nu är det väldigt jämnt mellan Magdalena och Lancelot vem som ska nå semifinalen men vi tror att Lancelot är snäppet vassare. Han har visat upp en utveckling som lär gå hem hos juryn men samtidigt känns det som att ”Magda” är något mer folkkär. Hur som helst tror vi att Lancelot Hedman Graaf och Kristin Kaspersen når finalen och att Magdalena Forsberg därför blir näste deltagare att bli eliminerad.