Bettingtips Let’s Dance – Vem åker ur denna vecka? 17/5-19

17/05/19

Årets Let’s Dance håller en betydligt högre nivå än många av de tidigare säsongerna vilket poängutdelningen vittnar om. Hela åtta stycken 10:or delades ut förra veckan vilket är överlägset bäst av alla avsnitt under hela säsongen. Endast kvartsfinal, semifinal och den stora finalen återstår och vi ser med spänning fram emot fredagens avsnitt. Som vanligt är det TV4 du ska knappa in på klockan 20:00 på fredagen. Denna gången på Norges nationaldag 17 maj.

Efter förra veckans avsnitt är det endast fyra deltagare kvar och oddsen har förändrats radikalt. Robin Bengtsson fick lämna tävlingen vilket gör att det är Kristin Kaspersen, Lancelot Hedman Graaf, Linnéa Claeson och Magdalena Forsberg som återstår av Let’s Dance 2019. Kristin Kaspersen har fortfarande lägst odds på seger i tävlingen, med all rätta ska tilläggas. Däremot har Lance Hedman Graaf seglat upp som favorit till andraplatsen vilket är överraskande med tanke på att Linnéa Claeson och Magdalena Forsberg tidigare haft betydligt lägre odds än ”Bus-Larre”. Samtidigt stor Lancelot för en fantastisk prestation förra veckan och fick flest poäng av alla deltagare av juryn. Fyra danspar är kvar i tävlingen som efter fredagen endast kommer att vara tre. Det väntar kvartsfinal i Let’s Dance 2019 – häng med!

Bettingtips Let’s Dance 2019

Det blir oerhört jämnt om de tre finalplatserna där det enda som känns klart är att Kristin Kaspersen går till final. Vi väljer att tro att det blir Magdalena Forsberg som får lämna tävlingen, hon hade minst poäng av juryn förra veckan vilket bekräftar tesen. Bra odds finns hos Betsson på att spela vilken deltagare som blir nästa att bli eliminerad.

Vem vinner Let’s Dance 2019? – Detta säger oddsen!

Hämtade från Unibet 17/5

Kristin Kaspersen – 1,30

Lance Hedman Graaf – 4,50

Linnéa Claeson – 8,00

Magdalena Forsberg – 8,00

Oddsanalys Let’s Dance 2019

Inför förra veckan verkade det som att Robin och Lancelot gjorde upp om vem som skulle få vara kvar. Men efter juryns röster låg Lancelot & Linn etta av samtliga deltagare, därav de förändrade oddsen inför avslutningen. Tony sa också att han inte sett ett liknande genombrott sedan säsong 1 där Måns Zelmerlöw slog igenom i samma program. Måns vann hela tävlingen – lyckas Lancelot med samma sak? Lancelot eller ”Bus-Larre” är en av de deltagarna som imponerat mest om vi tar en titt på utvecklingen vilket förra veckans avsnitt bevisade. Därför tror vi att han får vara kvar efter fredagens avsnitt också. Han har gått förbi Linnea i hierarkin hos juryn när det nu vankas avslutning.

Om Lancelot har haft den bästa utveckligen i programmet har Kristin Kaspersen varit den deltagaren som hållt jämnast nivå. Hon har under de åtta veckorna som tävlingen pågått inte hamnat utanför topp två en enda gång och dessutom varit överst på pallen en klar majoritet av alla tävlingar. Att oddsen på Kristin som segrare ligger på 1,30 är givet och med största sannolikhet blir det hon som också vinner tävlingen.

Linnea Claeson har också varit med i toppen nästan varje avsnitt och visar upp en energi som alltid går hem hos såväl jury som tv-tittare. Dessutom ska det tilläggas att Linnea har enormt med följare på sociala medier vilket inte ska underskattas i röstningsprogram. Hur som helst tror vi att Linnea och Jacob är dansparet som får göra upp i en duell med Magdalena Forsberg. Men att Linnea når semifinal är något vi väljer att lägga våra pengar på.

För Magdalena ser det inte lika ljust ut längre. Förförra avsnittet blev hon rejält sågad av juryn får sin ”Kos-dans” och var i fredags också den deltagare som fick minst poäng av juryn. Det gör att hon två veckor i rad legat underst på prispallen när juryn placerat sina röster. Nu tror vi att det blir lite för tufft en tredje vecka i botten för ”Magda”, framförallt med tanke på vilka deltagare som är kvar i tävlingen.

Kvartsfinalen bjuder på en rafflande duell

När det nu vankas kvartsfinal av Let’s Dance blir det mer spännande än någonsin tidigare även om förra veckans avsnitt var det jämnaste på hela säsongen. Endast tre par tar sig vidare till semifinal och upplägget ser annorlunda ut än hittills under tävlingen. Dansparen ska precis som vid de tre senaste avsnitten dansa vars två danser men skillnaden är att den andra dansen är mer lik den första d.v.s inte något gemensamt ”battle” som varit fallet vid de tre senaste veckorna.

Efter att paren är klara med sina två danser slås juryns poäng ihop med tittarnas röster och de två paren som får högst poäng går direkt till nästa veckas semifinal. De två övriga dansparen får istället göra upp i en spännande duell där endast vinnaren är kvar i tävlingen och därmed når semifinal. Vilka två danspar får lägst röster?

Det här dansar deltagarna i kvartsfinalen

Kristin & Calle

Dans 1: Tango

Dans 2: Samba

Linnea & Jacob

Dans 1: Cha Cha

Dans 2: Samba

Magdalena & Tobias

Dans 1: Quickstep

Dans 2: Vals

Lancelot & Linn

Dans 1: Rumba

Dans 2: Cha Cha

Juryns poäng förra veckans avsnitt

Lancelot & Linn – 48p

Kristin & Calle – 46p

Linnea och Jacob – 43p

Robin & Sigrid – 38p

Magdalena & Tobias – 34p