Rekar & Bettingtips inför Sverige – Schweiz | Ishockey VM 2019

17/05/19

Efter tre promenadsegrar och 26-2 i målskillnad på de tre senaste matcherna väntar nu tuffare motstånd för Tre Kronor, i denna artikel delar vi med oss av våra bettingtips, rekar & var du hittar högsta odds. Förlusten i premiären mot Tjeckien är nu glömd och Sverige har ett starkare lag när de nu möter fjolårsfinalisten Schweiz. Motståndarna har gått rent i sina fyra första matcher men samtidigt har de inte mött någon av de förväntade toppnationerna Tjeckien, Ryssland eller Sverige.

För Tre Kronor är det en oerhört viktig match då man måste visa att man håller på en riktigt hög nivå. Schweiz tog sig till final förra mästerskapet och tvingade Tre Kronor fram till en straffläggning som Sverige visserligen vann men det satt långt inne. Nu gäller det att fortsätta den fina form som varit fallet hittills efter debaklet i premiären mot Tjeckien där det blev förlust med 5-2.

Rekar inför Sverige – Schweiz

 

Oddsanalys inför Sverige – Schweiz

Förutom premiären mot Tjeckien blir detta Sveriges första värdemätare i detta VM. Schweiz har blivit en nation att räkna med i Ishockey-sammanhang då man nådde final förra året precis som man gjorde 2013. I detta VM har Schweizarna imponerat rejält även om det varit mot svagare motstånd som Sverige också besegrat. I första matchen blev det islossning direkt med 9-0 mot Italien. Detta följdes upp med 3-1 mot Lettland, 4-0 mot Österrike och senast 4-1 mot Norge.

Nu ska Sverige trots bra motstånd inte ha några problem att avgöra detta under ordinarie tid. Tre Kronor har 22 NHL-spelare i årets VM-trupp vilket är mest av alla förutom Kanada och USA. Samtidigt håller de två nyss nämnda inte samma kvalité som Tre Kronors spelare förutom en del undantag. Vi tror att Sverige är så pass bra i år att de lyckas vinna matchen under ordinarie tid och avgör under matchens första 60 minuter. Därför spelas en rak 1:a hos Nordicbet till oddset 1,35.

När det kommer till målskyttet har Sverige imponerat rejält. På de tre senaste matcherna har Sverige gjort 26 mål och totalt 28 mål om vi räknar med de två strutarna mot Tjeckien. Schweiz har också gjort en hel del mål med 20 mål på de inledande fyra matcherna. Det gör att Sverige har ett snitt på sju mål per match medan Schweiz ligger på fem mål i snitt per VM-match. Därför tror vi att när lagen nu möts så blir det målfest återigen. Över 4,5 mål känns långt ifrån en omöjlighet och bra odds finns att spela på hos Unibet.

Med samma argument går det också att anta att såväl Schweiz som Tre Kronor kommer att hitta nätet. Fem och sju mål i snitt talar för att det ska kunna bli mål när nationerna från förra årets final nu återigen drabbar samman i Hockey-VM. Att båda lagen gör minst två mål är något vi väljer att tro på och spelar därför detta hos 888sport.

Att Gabriel Landeskog ankommit till den svenska truppen ökar självklart chanserna till ett guld. Colorados lagkapten sedan sju år tillbaka behövde en dryg minut i årets VM innan han hittade nätet. Att han återigen gör mål är något vi tror kommer ske mot Schweiz. Att spela Landeskog som målskytt känns därför givet och ett spelbolag som har bra odds på målskyttar under VM generellt är Betsson.

Sverige har efter premiären imponerat rejält men det krävs en bättre prestation än i första matchen mot Tjeckien. Nu talar det mesta för att Tre Kronor ska kunna fortsätta visa upp samma fina form mot Schweiz vilket vi självklart hoppas på inför den spännande drabbningen som väntar. Vinst och Sverige kan vid seger mot Ryssland fortfarande vinna gruppen. Förlust och Sverige får det oerhört tufft att nå topp 3.