Odds och rekar inför Djurgårdens IF – IFK Göteborg | 15/4-19

15/04/19

När den tredje allsvenska omgången ska bli komplett under måndagen är det Djurgårdens IF som tar emot IFK Göteborg på Tele2 Arena. Båda lagen har haft en liknande inledning på säsongen med tveksamma premiärer följt av imponerande 3-0-segrar i andra omgången; Djurgården borta mot Örebro medan Göteborg vann mot Elfsborg hemma. Nu är det ett DIF som är ganska klara favoriter mot IFK då hemmalaget har såväl en starkare startelva på pappret och fördelen av hemmaplan + plastunderlag. För bortalaget gäller det att fortsätta precis som mot Elfsborg senast, ”Götets” klart bästa match under tränare Poya.

Speltips Djurgårdens IF – IFK Göteborg

Spelanalays inför odds på Djurgårdens IF – IFK Göteborg

DIF är starkare än vad IFK Göteborg är. I förhandssnacket tror nog inte ens de mest inbitna ”änglarna” att IFK hamnar före Djurgården i tabellen. Blåvitt har visserligen fått in Lasse Vibe, den forne danska skyttekungen, och lagets insats imponerande mot Elfsborg senast. Det var akademispelarna som visade att det finns ljus på en annars mörk himmel och det gäller för ”blåvitt” att försöka bygga vidare på det. Laget inledde mycket svagt mot Elfsborg men jobbade in sig i matchen och tog över totalt. Nu är det dock mycket svårare motstånd som väntar i form av DIF.

Hemmalaget har inlett starkt och är ganska klara favoriter i denna match. Fansen på Tele2 Arena vill se säsongens första hemmaseger och att den kommer mot IFK Göteborg är högst sannolikt. Mot Örebro senast var det något oväntat den norske högerbacken Witry som visade vägen med två mål och Djurgården såg väldigt solida ut bakåt till skillnad mot premiären mot Sundsvall där det blev två insläppta mål. DIF är starkare än Göteborg och tar tre poäng på hemmaplan.

Med två lag som försöker spela fotboll kommer det att bli mycket inlägg. IFK Göteborg vill ha mycket fasta situationer, framförallt på bortaplan. IFK Göteborg har haft över 4,5 hörnor i fem av sina sju senaste matcher och den trenden fortsätter mot Djurgården. Det kommer att bli ytor för bortalaget och att de lyckas skrapa ihop fem hörnor på 90 minuter tror vi på och finns till höga odds hos Unibet.

Det är två offensivt skickliga lag som drabbar samman. Lagen har spelat två matcher och på dessa fyra matcher har det blivit 14 mål totalt. Det ger hela 3,5 mål per match men det är inte alltid 1+1 blir 2. Därför skippar vi att spela över/under men att båda lagen gör mål på Tele2 Arena under måndagskvällen finns till bra odds.

Det sista spelet är en sammanslagning som erbjuds hos Nordicbet. Hemmalaget känns starka och bör vinna matchen men att IFK Göteborg går mållösa av planen tror vi helt enkelt inte på. Nordicbet har redan tagit fram spelet till oss som finns till riktigt bra odds i form av 3,25.

Hemmalaget Djurgårdens IF

Efter 2-2 hemma mot Sundsvall i premiären var det inte enbart glada miner på Tele2 Arena. Djurgården har känts något svåranalyserade inför säsongen. Det finns kvalitéer i laget men när såväl Isaksson och Jonas Olsson lämnat har mycket rutin försvunnit från Stockholmarna. Värvningen av Ajdarevic är klart intressant men det är inte han som visat vägen i inledningen. Istället är det Buya Turay som nätat två matcher i rad. Det finns ytterligare en spelare i laget som gjort två mål denna säsong. Det är en något mer oväntad målskytt i form av norske högerbacken Witry som gjorde två mål mot Örebro på Behrn Arena och gjorde en riktigt fin insats. Tyvärr för hemmalagets del missar Witry matchen mot Göteborg på grund av skada då han tvingats utgå under fredagens träning.

DIF verkar bli ett lag att räkna med under 2019 års säsong. Försäsongen såg fin ut då laget nådde semifinal och blir det seger mot götet tar sig DIF upp i serieledning tillsammans med BK Häcken. Vinner laget med mer än ett mål är man ensamma i toppen på målskillnad. Förutom Witry saknas Jacob Une Larsson, Alexander Abrahamsson och Edward Cilufya – alla på grund av skador.

Bortalaget IFK Göteborg

IFK Göteborg är tippade i botten inför säsongen och efter 3-1 mot AFC Eskilstuna i premiären var det inte många som ändrade uppfattning. Lagets försäsong blir mest ihågkommen för raketskjutningen i cupen mot GAIS, något som innebar att GAIS blev tilldömda segern med 3-0, ett resultat som tog IFK ur gruppspelet i Svenska Cupen. Om det var deppigt efter premiären mot AFC var det en annan atmosfär som omgav laget inför hemmapremiären mot Elfsborg. Värvningen av Lasse Vibe har gett fansen hopp som också kunde glädjas åt de egna talangernas prestation. Framförallt imponerade den 17-årige Benjamin Nygren som med mål och dubbla assist var matchens spelare i 3-0-segern.

Mot DIF är Lasse Vibe med I truppen men då han är ur matchform lär det max bli ett inhopp för dansken. Redo för ett inhopp kan också Calisir vara som åter är redo för spel efter att ha fått gå av mot Elfsborg på grund av skada. I övrigt har tränare Poya tillgång till hela sitt artilleri inför matchen