Odds -och Speltips Färjestad – Djurgården | SHL Semifinal 3 10/4-19

09/04/19

När första mötet summerades var det klar fördel Färjestad efter att laget vunnit med 5-2. Det såg länge ut som att Färjestad skulle vinna även den andra matchen då Karlstadsklubben hade ledningen och fortsatt visade effektivitet i numerärt överläge genom att göra både 1 och 2-0 med en man mer på isen. DIF har varit svaga i box play och av de 20 mål som laget släppt förbi sig i slutspelet har 10 av dessa kommit vid tillfällen i numerärt underläge. Djurgården lyckades dock vända matchen och kunde till slut vinna med 5-3. Efteråt var spelarna i Färjestad rasande då kvitteringsmålet i tredje perioden var solklar offside.

Djurgården som redan har en del skadebekymmer fick se Jacob Josefson, en av lagets stora stjärnor, avbryta matchen på grund av en skadad axel. Det är den tredje kaptenen för Djurgården som blir skadad vilket tränare Robert Ohlsson målade upp som långt ifrån något drömscenario för stockholmarna.

Speltips Färjestad – Djurgården

Spelanalys Färjestad – Djurgården – Semifinal 3

I första mötet var Färjestad totalt dominanta vilket de flesta hade förväntat sig. Laget tog hem grundserien och är därför seedat genom hela slutspelet och favorit att plocka hem segern i slutspelet. Efter fördel 2-0 i andra perioden i andra mötet trodde nog de flesta att det här skulle bli en enkel väg för Färjestad, framförallt med tanke på hur Djurgården plågats av skador och sjukdomar.

Trots underläge med 0-2 lyckades Djurgården bragdartat vända och vinna med 5-3. Visst borde ett av målen aldrig godkändes på grund av klar offside men även om det var kvitteringsmålet som felaktigt inte dömdes bort så stod Djurgården för en remarkabel upphämtning. Färjestad gnällde efter matchen men det gäller för favoriten att skaka av sig det inför nästa möte.

Med fansen i ryggen bör Färjestad kunna klara av att besegra Djurgården i detta möte. Vi tror på en matchbild likt den i första mötet där hemmalaget avverkar sin motståndare under ordinarie matchtid. Att det skulle krävas förlängning eller straffar i denna match känns osannolikt.

Dock kommer det bli en målrik tillställning och Djurgården kommer inte att bli nollade. Att båda lagen gör två mål var känns högst troligt då detta varit fallet i alla interna möten under säsongen, grundseriematcher inräknade. Ingen av matcherna har slutat med under fem mål och det är på Löfbergs Arena som målen har trillat in som mest. På de tre matcherna under säsongen som spelats mellan Färjestad – Djurgården på Löfbergs Arena har det totalt gjorts 19 mål vilket ger ett snitt på 6,33 mål per match. Det lär förhoppningsvis fortsätta hela matchserien ut.