Dagens Speltips: Örebro – Brynäs i SHL:s försäsong

27/08/19

Två obesegrade lag under försäsongen ställs mot varandra i denna spännande träningsmatch när SHL närmar sig med stormsteg. Det är två lag som hade ganska mediokra säsonger i fjol, framförallt Brynäs med tanke på de högt ställda förväntningarna invånarna i staden Gävle har. Nu blev det inte ens slutspel för Brynäs förra säsongen men det har sätt bättre ut under försäsongen. På fyra träningsmatcher har man lyckats vinna samtliga, inklusive 4-2 mot fjolårsfinalisten Djurgården. Brynäs ser ut att ha något på gång och kan mycket väl gå långt i årets säsong.

Örebro däremot lär bli ett lag för max mitten. Förra året nådde laget topp 10 och fick därmed spela åttondelsfinal, men väl på plats i slutspelet blev Växjö Lakers för svåra. Nu är det inte mycket som tyder på att Örebro kommer att hamna betydligt högre upp den här gången. Örebro har inte spetsat till truppen tillräckligt för att nå de riktigt höga positionerna.

Speltips inför Örebro – Brynäs

Analys av speltips inför Örebro – Brynäs

Förra säsongen hade det varit en typiskt mittenmatch men med tanke på var lagen står i år ska det bli en oerhört intressant drabbning. Brynäs har imponerat stort under försäsongen med seger i samtliga fyra träningsmatcher laget deltagit i. Framförallt är det senaste segern mot förra årets finalist Djurgården som imponerar. Trots underläge 1-2 inför den tredje perioden klev Brynäs ut som ett helt nytt lag och tre mål i tredje perioden gjorde att laget kunde säkra ytterligare en seger.

Mot Örebro tror vi den kommer utan några större problem. Örebro ser inte särskilt starka ut inför årets säsong även om de också gått rent under försäsongen. Nu har motståndet varit väldigt svagt i form av Karlskoga, Linköping och Assat så det går inte att dra allt för stora slutsatser från detta.

Vi tror att Brynäs lever upp till favoritskapet och lyckas vinna mot Örebro i denna träningsmatch. Brynäs har öst in mål och verkar knappt kunna bärga sig för att säsongen ska sätta igång. Därför väljer vi att köra ett spel på bortaseger och bäst odds hittar vi just nu hos Betsson.

En målrik tillställning kan vi nog förvänta oss. Det har blivit väldigt mycket mål när Brynäs och Örebro har spelat hockey denna försäsong och det brukar bli målglada historier mellan lagen. Sex av de sju senaste interna mötena har slutat i över 3,5 mål vi lägger därför ett spel på just över 3,5 mål hos Nordicbet. Däremot tror vi Örebro max gör två mål och spelar därför Örebro under 2,5 mål hos Unibet.