Bettingtips, rekar & högsta odds inför Tjeckien – Tyskland | Kvartsfinal Ishockey-VM 2019

23/05/19

Det är nog inte många i Sverige som kommer välja att se Tjeckien mot Tyskland när Sverige – Finland spelas samtidigt. På förhand känns detta som den minst sexiga kvartsfinalen men det ska tilläggas att båda lagen förtjänar att vara här. Tjeckien inledde turneringen genom att besegra Tre Kronor med klara 5-2 och i gruppspelet har vi imponerats av det tjeckiska laget som gått rent i detta VM sånär som på förlusten mot Ryssland. Det gjorde att Tjeckien blev tvåa i grupp B.

Tyskland inledde VM med fyra raka segrar där vinsten mot hemmanationen Slovakien imponerade mest. Därefter blev det dubbla förluster mot USA och Kanada vilket gjorde att allt pekade på att Tyskland skulle bli fyra i gruppen inför sista matchen mot Finland som då ledde gruppen. Då stod tyskarna för en fantastisk prestation och mot alla odds vann de med 4-2 och knep därmed tredjeplatsen i gruppen före USA. Det gör att tyskarna istället för att möta Ryssland i kvartsfinalen nu får Tjeckien.

Bettingtips med högsta odds Tjeckien – Tyskland

Spelanalys Tjeckien vs Tyskland

Tre Kronors premiärmotståndare Tjeckien har gjort ett starkt VM och förlorade endast mot Ryssland i gruppspelet. Laget har spelat en fin hockey som inneburit många mål vilket går att känna igen när vi tar oss en titt i poängligan. Laget har hela fem spelare bland topp 10 i poängligan och det är just ‘laget’ Tjeckien som levererat under detta VM.

I senaste matchen mot Schweiz satt det hårt inne men man lyckades ändå vinna med 5-4. Andraplatsen i gruppen gjorde att tjeckerna fick trean i grupp A – i detta fall Tyskland. Tjeckien ska slå Tyskland nio gånger av tio och vi tror att denna match tillhör dessa 90%. Oddsen höjs inte direkt heller av att Tjeckiens fans kommer vara i klar majoritet på arenan i Bratislava. Vi tror att Tjeckien vinner under ordinarie matchtid helt enkelt och spelar det hos Betsson.

Även om det är laget som varit nyckeln för Tjeckien är det en som sticker ut när det kommer till antalet mål. Vi talar naturligtvis om Calgary Flames Michael Frolik som svarat för sju mål i turneringen plus lika många framspelningar. Hans lagkamrat Voracek har hela 15 poäng men ”bara” tre mål. Vi tror att Frolik fortsätter målproduktionen i jakten på skytteligasegern (just nu delad etta med Mantha i Kanada och Dadonov från Ryssland). Bra odds hittas hos 888sport.

Med publiken i ryggen tror vi Tjeckien sätter full fart direkt i första perioden. De kommer försöka få in mål direkt och vi tror man lyckas med detta. Därför väljer vi också att placera ett spel hos Nordicbet på att tjeckerna vinner första perioden.

Dock kommer Tyskland få sina chanser och hitta nätet. Fyra mål senast mot Finland och totalt 18 mål i turneringen talar för att de ska kunna såra Tjeckien även om det blir svårt att ta sig vidare. Vi tror att såväl Tjeckien som Tyskland hittar nätet och spelar det hos LeoVegas – ett spelbolag som har gedigna odds under hela VM.