Bettingtips inför Sverige – Malta | Kvalmatch EM 2020

07/06/19

Sverige tar emot Malta för kvalmatch till EM 2020 på Friends Arena i Solna och det är en match som Janne Anderssons mannar bara ska plocka hem. Sverige har inte släppt in mål mot Malta sen 1985 och har 21-0 i målskillnad på 2000-talet. Med Spanien i åtanke några dagar senare kanske några spelare får luftas. Ordinarie mittlås är borta men i det tidigare så skadedrabbade mittfältet och anfallet är det nu helt plötsligt stenhård konkurrens då samtliga alternativ är friska och många av de i bra form. Ikväll har vi svaret på hur mycket Sverige vinner över Malta med i EM-kvalet 2019.

Bettingtips inför Sverige – Malta

Analys av bettingtips inför Sverige – Malta

Sverige makalösa statistik mot Malta kommer inte försämras under fredagskvällen. Om det är något vi lärt oss med Janne Andersson som tränare är det att Sverige ofta spelar ut sitt fulla register när motståndet är blåbärsnationer. De offensiva spelarna är i strålande form med Victor Claesson och Emil Forsberg i spetsen. Lägg till Quaison som sett het ut och imponerande förra landslagssamlingen.

Med alla de offensiva hoten i åtanke och ett väldigt svagt motstånd tror vi att Sverige kommer få in en hel del bollar. 5-0 och 6-0 är standard mot Malta på hemmaplan. Att spela över 4,5 mål känns därför högst rimligt och med Unibets odds hittar vi dit i detta spel.

Många vill se Alexander Isak från start men om det är något vi fått lära oss med Janne Andersson som ansvarig är det att spelarna har förtroende. Därför lär vi få se trotjänaren Marcus Berg och Robin Quaison där allt istället talar för att Isak får ett längre inhopp. Han har inte gjort mål i landslaget ännu i en tävlingsmatch men var het i sina inhopp förra samlingen. Eftersom han slog igenom på Friends Arena i Solna för sitt AIK vore det förstås väldigt speciellt att få in ett mål för supertalangen som gjort stor succé för Willem II på lån under säsongen.

Malta lär inte ta några risker. Det innebär att vi högst sannolikt får se ett lågt sittande bortalag runt straffområdet. Med tanke på att Sverige har hemmaplan och är flera nivåer bättre förväntar vi oss mycket skott och chanser för blågult. Med vilt kämpande malteser som slänger sig för att täcka skott lär det bli en hel del hörnor i matchen. Över 9,5 hörnor känns inte alls omöjligt och Nordicbet har som regel sköna odds på hörnor.

Trots att Andreas Granqvist och Victor Lindelöf är borta på grund av skador finns det bra ersättare i form av Pontus Jansson och Filip Helander. Duon har spelat ihop tidigare under många år i Malmö FF och är samspelta. Med tanke på att Robin Olsen också är från MFF blir det en malmöit-inspirerad triangel mellan mittbackarna och målvakt.

Sveriges trupp mot Malta

Trots att Robin Olsen har varit petad under våren i Roma är han Sveriges bäste målvakt och kommer att stå båda matcherna denna samlingen. I backlinjen tar Mikael Lustig platsen till höger medan Augustinsson tar vänster. Mellan dem hittar vi alltså Jansson och Helander.

På mittfältet är det mer oklart men det mesta talar för att det blir Forsberg och Claesson på kanterna med Kristoffer Olsson och nye lagkaptenen Albin Ekdahl på mitten. I anfallet får vi högst troligt se Marcus Berg och Robin Quiason.

Matchen spelas på Friends Arena i Solna och har avspark 20:45!