Tajikistan Liga – Omgång 1 med speltips och bäst odds

06/04/20

Analysen av Vysshaya League i Tajikistan fortsätter. Det är dags för topplagen att spela premiär när endast två matcher återstår av första omgångens ligaspel.

Betta på Tajikistan Liga

nordicbet

Ett kokande derby

I huvudstaden Dusjanbe hittar vi ett kokande derby mellan regerande och mesta mästaren Istiqlol som ställs mot nykomlingen Dushanbe 83.  På annat håll i huvudstaden är det är fjolårsfyran CSKA Pomir som tar emot tvåan från förra året Khujand. Det bästa verkar ha sparats till sist vilket gör att onsdagens omgång blir en riktig höjdpunkt för fotbollsfansen i landet.  

CSKA Pomir vs Khujand – speltips med högsta odds

  • Det kan bli svårt att hitta en vinnare på denna match och därför väljer vi att spela X. Bäst odds ger Unibet som erbjuder 3,10 på detta bet.
  • Även om det kan bli målsnålt tror vi på några mål i matchen. Över 1,5 mål spelas till oddset 1,35 hos Nordicbet.
  • Vi tror båda lagen gör mål i matchen och spelar därför ’Ja’ på Both Team To Score till oddset 1,85 hos Betsson som har bäst odds på denna marknad. 

Oddsanalys och tankar inför matchen

Khujand var laget som var närmast seriesegern förra året men 16 poäng bakom mästaren är ett rejält avstånd. Laget lär satsa på att nå en liknande placering i år men då krävs det bra resultat och en fin start. Premiären borta mot CSKA Pomir är långt ifrån enkel. Hemmalaget har sex raka matcher på sin stadion utan att förlora och är bevisat svårslagna åp hemmaplan. 

Oavgjort är ingen omöjlighet

CSKA Pomir är från huvudstaden och satsar på att nå högre än förra året då man slutade fyra. Fördelen av hemmaplan ger en fördel men samtidigt känns det som att Khujand är snäppet vassare spelare för spelare. Därför känns ett oavgjort resultat det mest logiska. CSKA Pomir har fördel av hemmaplan medan Khujand är något bättre. Två faktorer som brukar ta ut varandra och bidra till ett oavgjort resultat. Därför spelar vi X och får bra odds hos Unibet.

Vi tror att det blir några mål i matchen också. Minst två stycken och därför spelas över 1,5 mål. Vi tror också att båda lagen gör mål och spelar detta. Spelbolagen vi vänder oss till för dessa bets är systerbolagenBetsson och Nordicbet. 

Spela på mål

Betsson

Dushanbe 83 vs Istiqlol Dushanbe – speltips med högsta odds

  • Derby della Dusjanbe har en solklar favorit och det är bortalaget Istiqlol. Vi spelar de som segrare till oddset 1,29 hos Betsson.
  • Det kan bli en del mål men inte allt för många tror vi. Under 3,5 mål spelas och bäst odds på detta bet ger Unibet som erbjuder 1,61.
  • Vi tror inte att båda lagen gör mål heller. Därför spelar vi Nej på Both Team to Score och får bra odds hos Betfair som erbjuder 2,10.

Oddsanalys och tankar inför matchen

Istiqlol må ha grundats så sent som 2007 men sedan skapandet av klubben har man tagit över fotbollen i Tajikistan totalt. Sex raka ligaseger och åtta på de elva säsongerna man tillhört högstaligan är givetvis otroligt imponerande. Nu siktar man på att ta ännu en ligatitel och är ganska klar favorit att vinna ligan 2020.

Mesta mästarna svår uppgift

Första mötet denna säsong går mot en nykomling från huvudstaden Dusjanbe. Det är Dushanbe 83 som ska försöka vinna matchen men vi tror de kommer få det oerhört tufft. Bortalaget och mesta mästaren är solklar favorit av en anledning vilket oddset också visar. Efter att ha dammsugit samtliga spelbolag är det Betsson som ger bäst odds på rak tvåa.En del mål kan det bli men inte överdrivet många tror vi. Vi spelas dels under 3,5 mål och hos Unibet men vi spelar också ”Nej” på att båda lagen gör mål och Betfair är spelbolaget vi vänder oss till för det spelet.