Bettingtips inför V75 – Hugo Åbergs Memorial på Jägersro

30/07/19

Då var det dags för Hugo Åbergs Memorial, travloppet för varmblod som har körts sedan 1970 på Jägersro. 1609 meter med autostart körs till minne av Hugo Åberg, en stor profil inom travsporten. Förstapriset har höjts från tidigare år och ligger i år på 1 609 000 svenska kronor, vilket gör loppet till ett av Sveriges största. Loppet räknas som ett ”Grupp 1-lopp” vilket innebär ett lopp av högsta internationella klass. Det är även ett av de mest besökta travloppen i Sverige och det allra största publikmässigt som Jägersro bjuder på. Loppet kallas ibland till och med för ”Sommarens Elitlopp”.

Analys och bettingtips inför V75 och Hugo Åbergs Memorial

Örjan Kihlström har vunnit tre år i rad med Propulsion och siktar på att ta en ny förstaplats på tisdag. Propulsion har redan flest titlar någonsin i loppets historia och är en favorit bland oddssättarna. Den största utmanaren och i princip den enda som kan tänkas sätta stopp för Propulsions framfart är Ringostarr Treb. Ringostarr Treb vann lottningen av spår och har en fin utgångsposition på innebanan, samtidigt finns det absolut en form som påskiner att hästen kan vinna loppet. Propulsion får nöja sig med bricka nummer nio. Ringostarr Treb blev faktiskt tvåa i samma lopp för två år sedan och har chansen till revansch nu. Hästen har dock blandat och gett på senaste och blev bland annat diskad i Oslo Grand prix för trängning. Vi vet dock att det är en grym häst då den bland annat vann Elitloppet förra året och kusken är samma som det brukar, Wim Paal. Oddsen visar att Propulsion ligger och skvalpar runt 2,35 medan Ringostarr Treb får nöja sig med runt 4,00 i odds att vinna. Övriga utmanare är Nadal Broline och Uza Josselyn som ger runt sju gånger smöret att vinna. Detta är lopp 6 i V75.

Spela på V75 i Jägersro hos Bet365

Följ våra bettingitps inför V75 i Jägersro och placera ditt bet hos Bet365!

I de andra V75-loppen finns en del godbitar. Exempelvis har vi Zabul FI i lopp 1 som har fått ett fint innerspår bakom bilen. I hans senaste lopp kom han på tredje plats i ett fyraåringslopp i Eskilstuna. Det är en bra häst som är snabb i starten, frågan är hur bra han är på att behålla ledningen och det finns även vissa tendenser till att vara för het. Favoriten i loppet heter Tae Kwon Deo och det kommer att bli intressant att se hur Zabul Fi tar sig an uppgiften. Oddsen är just nu fördel Tae Kwon Deo, med 3,00 mot 4,00.

I lopp 2 tror vi på vinstmaskinen Ike Schermer. I tredje loppet ska Acciaio springa barfota för första gången och det luktar spik. I fjärde blir det ett öppet lopp och vi satsar på Hurricane River som just nu ger 12,00. När det är dags för femte loppet så är Esprit Sisu vår häst, sen är det dags för superloppet som vi resonerat över ovan. I dagens sista V75-lopp är det Reckless som är starkast över tre varv och får fira överst på prispallen.