Bettingtips Djurgården – Skellefteå | SHL 5/3-19

05/03/19

5 mars är det dags för Stockholmslaget Djurgården att ta sig an Skellefteå från Norrbotten hemma på Hovet. För några säsonger hade förutsättningarna inför denna match sett helt annorlunda ut eftersom Djurgården har några tunga år i SHL och Hockeyallsvenskan bakom sig medan Skellefteå under de senaste säsongerna seglat upp som en riktig maktfaktor i svensk ishockey. Dels tog Skellefteå hem SHL två säsonger på raken, 2013 och 2014, och dessutom tog de sig hela vägen till final både 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 och 2018. Detta är ett oerhört imponerande facit som gör Skellefteå till en av 2010-talets giganter i svensk hockey.

För Djurgården har det dock sett betydligt tyngre ut. Visserligen är de det lag som sammanlagt vunnit allra flest mästerskap inom svensk hockey genom tiderna, närmare bestämt hela 16 stycken. Det senaste guldet de tog var dock så långt tillbaka i tiden som 2001, och sedan dess har det gått betydligt tyngre för dem med undantag för 2010 då de lyckades ta sig hela vägen till final där de föll mot HV71.

Unibet loggo

Oddsa på Djurgården – Skellefteå hos Unibet!

Bettingtips Djurgården – Skellefteå

Tittar man på årets SHL-säsong så ser saker och ting hittills dock betydligt annorlunda ut. Nu är det nämligen Djurgården som befinner sig uppe i toppen av tabellen, på tredjeplats närmare bestämt, medan Skellefteå befinner sig på en blygsam sjundeplats och kämpar för en plats i slutspelet.

Hittills har 44 omgångar av 52 spelats i serien. Djurgården ligger alltså i detta nu på en tredjeplats, och det gör de genom att ha spelat in 74 poäng. Med detta har de lika många poäng som Frölunda på fjärdeplatsen, dock med en sämre målskillnad och +/- statistik. Upp till tvåan Luleå och ettan Färjestad, som båda ligger på 82 poäng, är det 8 poäng med 8 omgångar kvar av grundserien.

För övrigt är Djurgården inne i en stark period. De senaste fem matcherna har slutat med fyra segrar och en förlust. 12 februari besegrade Djurgården Timrå på hemmaplan efter 2-1 på övertid. 15:e februari blev det en 5-2 seger mot Örebro på bortaplan, 16:e februari förlorade dem mot Örebro med 0-2 på bortapan, 20:e februari avfärdades Malmö med 2-1 på hemmaplan, och 23:e februari besegrades Linköping med 2-3 på bortaplan. Den enda plumpen i protokollet är alltså förlusten mot Örebro på hemmaplan, men i övrigt har Djurgården övertygat stort på slutet.

För Skellefteå är säsongen hittills betydligt mindre trevlig läsning. Från att ha tagit sig hela vägen till final förra säsongen, där man visserligen förlorade mot ett Växjö med Elias Petterson i spetsen, så befinner man sig numera på en blygsam sjundeplats i tabellen, endast en poäng från att halka ner under slutspelsplatsen. Sammanlagt har Skellefteå spelat ihop 68 poäng hittills under säsongen, detta genom att ha tagit 17 vinster vid full tid, 5 tvåpoängsvinster, 7 enpoängare och 15 förluster vid full tid. Det är dock värt att nämna att SHL är oerhört jämn i år och att det mycket väl kan räcka med ett par vinster för att klättra i tabellen.

Om du vill lära dig mer om bettingstrategier och få nya bettingtips, kika in här!

Tittar man på de fem senaste matcherna så har Skellefteå blandat och givit. 12:e februari slog man HV71 med 1-3 på bortaplan medan man 14:e februari förlorade med 3-4 mot Mora på övertid. Därefter, 16:e februari, åkte Skellefteå på en riktig käftsmäll. De förlorade då nämligen på bortaplan mot Frölunda med hela 1-7, siffror som hade kunnat vara ännu större om det inte var så att Frölunda slog av på takten då de redan ledde med flera mål. Även nästa match slutade med förlust för Skellefteå. Denna gången föll de med 1-2 mot rivalen Luleå på hemmaplan medan det i matchen därefter äntligen blev vinst med 2-0 mot Malmö på bortaplan.

Hur ser poängligan ut?

Kollar man på årets poängliga så har Skellefteå två spelare med i topp-25 medan Djurgården har fyra. Även här är det fördel Djurgården alltså. Skellefteå har visserligen en spelare på tredjeplats i ligan, detta i form av stjärnan Joakim Lindström med 35 poäng. Den andra Skellefteåspelaren i topp-25 är Oscar Möller på sjätteplats med 33 poäng.

Djurgården har å sin sida Jakob Lilja på femteplats med 34 poäng, Emil Bemström på niondeplatsen med 31 poäng, Daniel Brodin på sjätteplatsen också han med 31 poäng och Jacob Josefson på artonde plats med 30 poäng.

Djurgården vinner över Skellefteå

Det går aldrig att förutspå saker med 100% säkerhet i ishockey. Dock talar allt för att Djurgården kommer att ta hem den här matchen. Dels har laget gjort en betydligt bättre säsong hittills än vad Skellefteå har gjort och dessutom har de hemmaplan. Kollar man på poängligan så har Djurgården dessutom fler spelare som är med och producerar poäng än vad Skellefteå har som verkar behöva förlita sig alltför mycket på stjärnorna Joakim Lindström och Oscar Möller. Frågan är dessutom hur 1-7 krossen mot Frölunda har påverkat Skellefteåspelarnas självförtroende. Med detta sagt så kan allt hända i ishockey, men själva hade vi blivit mycket förvånade om matchen slutade med något annat än vinst för Djurgården!

Betsson logotyp

Oddsa på SHL-matchen hos Betsson!