Bettingtips inför Leksand mot Frölunda den 22:a augusti – 19

22/08/19

Regerande mästaren Frölunda åker till Leksand för möte med just Leksand. Det är två lag som förväntas vara i olika skikt i tabellen där Frölunda är klara favoriter till att försvara SM-guldet medan Leksand istället ska vara glada om de når åttondelsfinal. Leksand är nykomling till SHL efter att den anrika klubben legat i Hockeyallsvenskan lite för länge, i alla fall om du frågar fansen. Leksand ska vara glada att andra laget som gick upp var Oskarshamn då det innebär att man förmodligen inte kommer sist.

För Frölunda är det dags att återigen blicka mot guld. Träningsmatcherna har lämnat en del att önska men det är under slutspelet som laget ska vara som bäst. Däremellan är det 52 matcher i grundserien per lag så det går inte att dra allt för stora växlar av vänskapsmatcher. Nu tror vi Frölunda vill ha revansch för förlusten senast mot Växjö och Leksand kommer få lida.

Speltips inför Leksand – Frölunda

Oddsanalys Leksand – Frölunda

Frölunda laddar upp inför en ny säsong och har siktet klart inställt framför sig. SM-guldet ska försvaras och återigen hamna i Göteborg. Förra säsongen imponerande Frölunda stort, både i grundserien och i slutspelet, och laget har inte försämrats inför säsongen 2019/20.

Bra spelare har värvats in som förstärkt truppen, samtidigt finns trotjänare som Joel Lundqvist kvar i föreningen. Det gör att det finns rutin, talang, spets och bredd i Frölunda, fyra komponenter som är nyckeln till en framgångsrik säsong. Frölunda ser ruggiga ut men att försvara ett guld är inte det lättaste. I grundserien gäller det att skaffa sig en bra seedning inför slutspelet men samtidigt är det i slutspelet som formen måste toppas.

När nu Frölunda och Leksand möts inför säsongsstarten tror vi det bara kan gå på ett sätt. Frölunda är regerande mästare och Leksand är nykomlingar. Den sistnämnda känner nog mest en lättnad att vara tillbaka i högsta serien och har satsat för att hålla sig kvar även över nästa säsong.

Mot Frölunda tror vi inte det räcker till några poäng hur som helst. Det är för stor skillnad mellan lagen vilket kommer märkas. Därför väljer vi att placera två spel på att Frölunda vinner. Dels en rak etta till oddset 1,70 men också med ett handikapp på -1,5 mål för att få upp oddsen till 2,20.

Dessutom tror vi det kan bli en del mål i matchen eftersom det blivit minst sex mål i samtliga av lagens träningsmatcher i år. Därför kör vi ett bet på över 5,5 mål och får grymma odds hos Nordicbet på 2,35.