Amerikanska Valet 2020 -US elections

26/03/20

I november är det dags igen för det amerikanska presidentvalet och frågan är om det någonsin har varit mer på spel än vid 2020 års presidentval med tanke på det världsläge som råder? Vi ger dig odds på Amerikanska valet 2020 och intressant information.

Oddsa Amerikanska valet 2020

unibet logo

Världens mäktigaste utses 3 November

Världens mäktigaste person ska utses och just nu tyder det mesta på att det blir en duell mellan den sittande presidenten Donald Trump och demokraternas Joe Biden. Som vanligt är intresset stort över hela världen och med tanke på de kontroverser som rått sedan Trump tog över kommer debatterna och marknadsföringen inför valet vara något extremt och du kan kallt räkna med påhopp, smutskastning och märkliga kampanjer..

Vem vinner presidentvalet 2020? Med odds från Betsson

  • Joe Biden – 1,95
  • Donald Trump – 2,00
  • Hillary Clinton – 26,00
  • Bernie Sanders – 29,00
  • Mike Pence – 34,00
  • Michelle Obama – 126,00

Vem vinner valet och varför?

Som oddsen visar kommer det med största sannolikhet bli en kamp mellan Joe Biden och nuvarande president Donald Trump. Bernie Sanders känns för socialistisk för att styra USA även om allt fler i landet uppskattar Sanders politik. I demokraternas primärval har Sanders fått näst flest röster men Biden har en ledning och en marginal där allt talar för att han till slut blir demokraternas presidentkandidat. 

Får vi se en kvinnlig kandidat?

Mike Pence är vice president åt Trump för tillfället men det är egentligen ingenting som talar för att han ens skulle försöka kandidera som president. Vad gäller de kvinnliga på listan talar mycket emot dessa . Michelle Obama har inte ens uttryckt något intresse för att ställa upp och Hillary Clinton fick sin chans förra valet men föll mot Trump.

Biden vs Trump – vem vinner?

Nä, det här blir en duell mellan Biden och Trump. Joe Biden känns lite närmare mitten än vad Bernie Sanders gör vilket borde fungera bättre för den breda publiken i landet. Mycket kommer säkerligen avgöras av hur USA:s ekonomi är i november. En stabil ekonomi har varit Trumps stora argument under hans år vid makten. Samtidigt pågår en kris som kan få ekonomin och börsen att fortsätta rasa. Frågan är hur stark Trump står om ekonomin fallerar i landet. 

I November vet vi!

Det är många faktorer som spelar in men det känns just nu hugget som stucket om vem som vinner av Joe Biden och Donald Trump. I november har vi svaret!

Vart hålls valet?

Datumet för det amerikanska presidentvalet är den 3 november. Då har amerikanerna möjlighet att gå till valstugorna där de ska lägga sin röst på en president och en vice president. Det finns flera vallokaler i varje delstat och den som blir vald till president blir invigd den 21 januari 2021.  

Så fungerar det amerikanska presidentvalet

Det amerikanska presidentvalet må hållas i USA och gälla amerikansk politik men ingen kan påstå att det inte påverkar övriga världen. Som världens mäktigaste land är det alltid stort intresse om vem som kommer bli ledaren och därmed också världens mäktigaste person. Av alla landets presidenter har det endast varit män som styrt. Närmast till en förändring var det vid förra valet när Hillary Clinton var demokraternas presidentkandidat. Hon fick dock se sig besegrad av en viss Donald Trump.

Electoral votes viktiga i Ameriskanska presidentvalet

Presidentvalet i USA fungerar inte som ett svenskt riksdagsval. Det är inte det totala antalet röster som är relevant utan hur många stater som en kandidat ”tar”. Totalt finns det 536 ”electoral votes” som delas ut. Därmed krävs det 270 röster för att vinna valet. Varje stat ger ett visst antal röster och ju fler folk som bor i en delstat desto fler röster har den. Kalifornien med metropoler som Los Angeles, San Fransisco och San Diego ger hela 55 stycken röster vilket är flest. Tvåa är Texas med 38 röster följt av Florida och New York på 29 stycken. Vinner man en delstat får man alla rösterna för den staten. Åtta delstater i landet ger endast 3 röster. Det handlar om Alaska, D.C, Montana, North Dakota, South Dakota, Vermont och Wyoming.  

BETTA PÅ USA VALET 2020

leo vegas