Sheffield United – Liverpool med heta speltips

25/09/19

Första matchen i omgång 7 av Premier League tar Sheffield United emot Liverpool på Bramall lane. Det är över tretton år sen sist lagen möttes på just Bramall Lane och i Premier League. Vi har samlat ihop intressanta spel på matchen med spelvärda odds för att underlätta för dig att hitta spel på matchen.

Spelvärda odds i matchen

Sheffield United överraskar på bortaplan

Sheffield United har imponerat i sitt spel på bortaplan med oavgjorda resultat mot etablerade Premier League lag som Chelsea och Bournemouth. I helgen tog Everton emot Sheffield på Goodison Park. Det slutade med att Sheffield United tog sin första bortaseger i Premier League sedan december 2006 när Sheffield vann med 0-2. Trots underläge i bollinnehav med endast 30 procent totalt och ett skott på mål (Yerry Mina i Everton gjorde ett självmål). Sheffield United har skrapat ihop fem av de totalt åtta poängen på bortaplan. Vilket är ovanligt för ett lag som går upp, eftersom att det alltid brukar vara tvärtom.

Dessutom mot ett lag som Everton som har haft en bra säsongsinledning på hemmaplan.

Liverpool ett hot mot alla lag

För tillfället är Liverpool fullkomligt överlägsna allt annat motstånd i ligan. I förra veckans vinst mot Chelsea på bortaplan var det lagets femtonde i rad. De slog därmed ett nytt rekord i Premier League. Dessutom är det 23 matcher sedan laget förlorade i ligan senast. Liverpool har inte förlorat på 61 matcher när de gör första målet i matchen. Trots Liverpool’s överlägsenhet inför matchen är det värt att tillägga att Sheffield United är starka i andra halvlek på hemmaplan då fyra av de fem målen som de gjort på Bramall Lane kommit i andra halvlek.

Oliver Norwoods första säsong i Premier League trots avancemang med tidigare klubbar

Sheffield Uniteds mittfältare Oliver Norwood var med och tog upp både Brighton och Fulham från Championship till Premier League. Men vid båda tillfällena när han såg framemot att spela i Englands högstaliga blev han såld till ett Championship lag. Med Sheffield var det tredje gången gillt och nu spelar han äntligen i Premier League. I årets öppningsmatch mot Bournemouth fick han förtroendet att bära kaptensbindeln och sen dess har han spelat varje match för laget i Premier League. Än har han inte gjort några mål eller assist i år, men det kommer säkert att lossna för honom snart.

Oavsett poäng eller inte så bidrar han starkt i det defensiva arbetet genom sin förmåga att vinna bollen och snabbt slå upp den till anfallet.

Liverpools produktiva trio

Mycket av Liverpools framgång bygger på alla mål som produceras av Salah och Mané. Ingen av dem gjorde mål i helgens möte mot Chelsea dock, istället var det Firmino som klev in och sköt hem trepoängaren. Det är här Liverpools offensiva styrka visar sig från sin bästa sida. Genom att inte enbart förlita sig på att det endast är en eller två spelare som ska dra hela lasset själv. Salah, Mané och Firmino ligger på likvärdiga siffror sett till mål den här säsongen. Salah och Mané har båda gjort fyra och Firmino tre mål.

Plus att de har Divock Origi att slänga in om någon av dessa spelare skulle skada sig.

Vi tippar slutresultatet på matchen

Eftersom att klubbarna möttes senaste gången 2007 i Premier League är det svårt att dra några slutsatser från de tidigare mötena. Därför baserar vi analysen på båda lagens prestationer den här säsongen. Liverpools svagaste lagdel den här säsongen är Adrian i målet. Med Allison brukar det oftast sluta med att Liverpool inte släpper in några mål. Det är ingen större fara eftersom att de har världens bästa mittback som stoppar det mesta innan det ens hinner bli ett problem för målvakten. Så sett till ligan släpper de i snitt in ett mål per match, men gör tre framåt istället.

Sheffield kommer inte att göra mer än ett mål mot Liverpool heller. De har även visat sig vara alltför ojämna hemma på Bramall Lane för att utgöra något hot om tre poäng mot ett lag som Liverpool. Vi tippar att Liverpool vinner med 1-3