Odds och speltips inför helgens Premier League

07/02/20

Snart går Premier Leagues 26 omgång av stapeln, men inte för alla 20 lag. Det är nämligen bara fyra matcher som spelas i helgen då flera av lagen är på ett kort vinteruppehåll. De åtta lag som spelar den här helgen får sitt uppehåll nästa vecka istället. Av de fyra matcherna är det två stycken på lördag respektive söndag och på pappret ser det ut att bli rätt så jämnt i några av matcherna.

Lägg ditt spel på Premier League

Klicka på knappen!

Brighton – Watford i ett måstemöte

Everton – Crystal Palace är en match som kan avgöra om något av dessa lag hakar på i kampen om Europaplatserna. Brighton – Watford är förvisso ett bottenmöte men tre poäng är livsviktiga för båda lagen. Så den här omgången ska man verkligen inte ignorera bara för att det är få matcher som ska spelas!

1X2-odds för helgens Premier League-matcher

Lördagsmatcherna Everton – Crystal Palace och Brighton – Watford är just de möten vi har gjort lite djupgående analyser på. Speltipsen hittar ni lite längre ner i artikeln. Vi har även tagit med oddsen från helgens samtliga fyra matcher där Bet365 är spelsajten som står för oddsen.   

1X2-odds i Premier League lördag den åttonde februari

Lag 1 X 2
Everton – Crystal Palace 1.61 3.80 6.00
Brighton – Watford 2.10 3.40 3.60

1X2-odds i Premier League söndag den nionde februari

Lag 1 X 2
Sheffield United – Bournemouth 1.66 3.60 5.75
Manchester City – West Ham 1.10 11.00 21.00

Spela på Premier League!

Lägg ditt spel på knappen nedan

Speltips för helgens Premier League-matcher

Kommer Everton att fortsätta klättra i tabellen?

Sedan Evertons tidigare tränare Marco Silva fick sparken den femte december har Everton bara förlorat en enda match i ligan. Från att ha varit några enstaka poäng från en nedflyttningsplats befinner sig Everton just nu på ett rätt så tacksamt läge. The Toffees är nämligen bara fyra poäng bakom femteplatsen som ger direktkvalificering till Europa League och laget börjar se allt mer samspelt under Carlo Ancelottis ledning. Att ta tre poäng mot Crystal Palace blir även extra viktigt eftersom Everton ska möta Arsenal, Manchester United, Chelsea och Liverpool i deras fyra nästkommande matcher.

Everton inte förlorat hemma sen november

Everton, som har börjat hitta formen, ska alltså ta sig an Crystal Palace som är långt ifrån en formtopp. Londonlaget har två raka förluster i bagaget, inte vunnit sedan den 26 december och har bara mäktat med fem mål på deras sex senaste matcher. När Crystal Palace är som bäst är det ett väldisciplinerat lag som är effektiva i offensiven och inte ger motståndarna några större ytor att jobba med. På en sämre dag ser Palace fantasilöst ut och blir rentav ett ”tråkigt” lag att kolla på. När man dessutom ska möta ett Everton som inte har förlorat på hemmaplan sen den 26 november blir det svårt att få med sig ett bra resultat.

Betta på helgens PL!

Lägg ditt spel!

Everton har däremot släppt in fyra mål på sina två senaste matcher så det finns helt klart brister i deras defensiv, men är The Eagles tillräckligt starka i anfallsspelet för att kunna utnyttja det? Med största sannolikhet kommer Crystal Palace att förlita sig mycket på deras ändå rätt så solida defensiv, tyvärr räcker det nog inte till den här gången. Oddset på att Everton vinner och det blir under 3.5 mål i matchen uppgår till 2 gånger pengarna hos Betfair.

Vem kommer gå segrande ur detta bottenmöte?

Vilken viktig match det här är för båda lagen! Brighton befinner sig just nu på säker mark men endast med två poäng över nedflyttningsstrecket. Brighton kan på sin bästa dag spela en väldigt attraktiv fotboll och Graham Potter är en mycket skicklig tränare. Tyvärr så har Brighton inte riktigt den spets i truppen som behövs för att stänga matcher, både vad det gäller att göra mål på sina chanser och genom att försvara sig. Med tanke på Brightons nuvarande position har man inte råd med fler snöpliga poängtapp.

Watford – Återigen på väg neråt

Ett annat lag som heller inte har råd med ytterligare poängtapp är Watford, som just nu är på plats 19 i tabellen, en placering som innebär nedflyttning om det står sig till ligans slut. Sen tränaren Nigel Pearson anställdes av Watford började de snabbt plocka poäng. Efter flera imponerande insatser, bland annat vinster mot Manchester United och Wolverhampton, har det gått mycket sämre för Watford under den senaste tiden. De åkte ur mot League One-laget Tranmere Rovers i FA-cupen och i deras två senaste ligamatcher mot Aston Villa och Everton tappade de 1 – 0 respektive 2 – 0-ledningar till förluster. Bara de tre matcherna är riktigt tuffa smällar på självförtroendet för Watford-spelarna, framför allt om man ser på deras tabellposition. Watford måste verkligen studsa tillbaka innan de blir allt mer cementerade i bottenstriden.

Brighton – Fördel av hemmaplan

Något som lagen har gemensamt, utöver att de båda är nedflyttningshotade, är att det är två lag som gärna går framåt och som kan spela en fin anfallsfotboll när spelet sitter. Det kan även leda till en del baklängesmål, något som vi sett båda lagen råkat ut för den här säsongen. Det kommer nog bli jämnt, men vi tror att Brighton drar det längsta strået i den här matchen. Att Brighton vinner och båda lagen gör mål uppgår det oddset till 4.35 gånger pengarna hos Betsson.  

Betta på att båda lagen gör mål!

Klicka dig vidare på knappen under

Odds och speltips: Inför Bundesliga 2020/2021

Tyska Bundesliga har äntligen börjat och vi kommer med sannolika skäl få uppleva ännu en säsong fylld med fartfylld och anfallsinriktad fotboll. Förhoppningsvis får vi även bevittna en rafflande toppstrid. Men om det är något Bundesliga-entusiaster har lärt sig genom åren är att titeln allt som oftast hamnar i Bayern Münchens ägo, och oddsen pekar…

Läs mer Odds och speltips: Inför Bundesliga 2020/2021

Svenska cupen i fotboll 2021

Årets svenska cupen kommer att vara mer intressant än tidigare då många klubbar går in för att vinna cupen som spelas för 66:e gången, många klubbar vill såklart vinna cupen då det är en europaplats på spel! Elitlagen från Allsvenskan och Superettan kommer först att börja spela matcherna i cupens andra omgång som lottades 14…

Läs mer Svenska cupen i fotboll 2021