Speltips Arsenal-BATE Borisov | Europa League 21/2-19

18/02/19

Här bjuds vi på ett högintressant möte där BATE Borisov i hemmamötet avgick med en knapp seger på 1-0. Arsenal måste alltså se till att vända på denna tillställning hemma på Emirates Stadium i London. Detta får man dessutom göra utan sin franske anfallsstjärna Alexandre Lacazette som fick syna det röda kortet i Vitryssland under det första mötet. En för Arsenalfansen välkänd profil återfinns i BATE Borisov och det är Aleksander Hleb som spelade i Arsenal under en period tidigare. Matchen äger snart rum och det ska bli spännande att se hur matchen utspelar sig!

Odds 1X2 Arsenal – BATE Borisov

Vinner Arsenal eller BATE Borisov?

BATE Borisov kommer till London för att försvara en knapp ledning från första mötet i Vitryssland. De måste ha en riktigt bra dag om detta ska gå hela vägen. Arsenal som normalt sett är väldigt hemmastarka kommer onekligen att gå fullt ut för att få hål på BATE Borisov tidigt. Vi kommer mest troligt att få se ett BATE som blir tillbakatryckt av Arsenal. Detta innebär att försvarsspelet hos BATE måste klaffa så att de sedan kan ställa om till anfallsspel och hota Arsenal med snabba omställningar. Arsenal i sin tur kommer att äga mycket boll och försöka hota i djupled bakom BATES backlinje. Ju längre matchen går utan att det blivit mål till Arsenal, ju stressigare kommer det att bli för hemmalaget som måste räknas som favorit till avancemang i denna uppgörelse lagen emellan. Vi kommer att se fram emot en intensiv och fartfylld fotboll med en underbar stämning på ett välfyllt Emirates Stadium, där hemmapubliken blir den tolfte spelaren för hemmalaget.

Arsenals förlust mot BATE Borisov

Vinstchans Arsenal FC

Laget åkte från Vitryssland med en enmålsförlust och är väl relativt nöjda med detta inför en stundande hemmamatch. Lite smolk i bägaren är ju utvisningen på Lacazette som Emerys gäng drabbades av i första matchen. Dock känns  läget bra och man bör greja att vinna denna 16-delsfinal. Arsenal förfogar över en stark trupp, man går dessutom bra i Premier League så formen finns. Hemma på Emirates Stadium med sin publik i ryggen är man normalt sett väldigt bra. Aubameyang och Mikhitaryan blir viktiga spelare i denna match. Tränaren Emery får tänka till när det gäller hur han vill formera sitt lag för att få med sig det resultat som fansen förväntar sig i denna match.

Vinstchanserna är små för BATE Borisov

BATE har givit sig själv en bra möjlighet att skrälla i detta möte med Arsenal. Man har förvisso en knapp ledning med 1-0 men av tradition är man defensivt starka och kan på sina bästa dagar stå upp emot lag som Arsenal även på bortaplan. För BATE blir det viktigt att spela sitt eget spel och att våga vara modiga. En väldigt duktig spelare som yngre är Aleksander Hleb som nu återfinns i BATE och är generalen på mittfältet för dem. Försvaret och målvakten blir oerhört viktiga spelare i denna kamp om vilket av lagen som ska ta sig vidare till nästa runda i Europa League. BATE Borisov startar sin liga i slutet av Mars. Detta betyder att laget inte är i full form riktigt ännu, men presterar ändå resultatmässigt väldigt bra.