Bettingtips och höga odds Sverige vs Kanada – Dam fotbolls VM 2019

24/06/19

Efter att ha blivit tvåa i sin VM-grupp väntar Kanada i åttondelsfinal för det svenska landslaget i fotboll. Det lär vara en utvilad svensk elva eftersom tränare Peter Gerhardsson valde att vila hela sju startspelare i avslutande gruppmatchen mot USA – något som minst sagt väckte diskussion. Ett reservbetonat Sverige förlorade med 2-0 men eftersom det blev segrar mot såväl Chile och Thailand spelar Sverige slutspel i VM i Frankrike 2019. Motståndaren Kanada blev också tvåa i sin grupp bakom Nederländerna men jublade när de fick Sverige som motståndare istället för USA som varit fallet om Sverige vunnit mot USA i sista gruppspelsmatchen.

Speltips Sverige vs Kanada

De svenska damerna får en tuff match mot Kanada och i denna jämna tillställning tror vi att det krävs förlängning eller straffar för att avgöra. Därför spelas X under ordinarie tid till oddset 2,95 hos Unibet.
I en jämn match kommer målen att lysa med sin frånvaro. Sverige styrka ligger i offensiven men svenskorna har haft svårt att göra många mål i detta VM, undantag matchen mot Thailand. Vi tror på en målsnål historia och spelar under 2,5 mål till oddset 1,40 hos Betsson.
Eftersom lagen är väldigt jämna är det tveksamt om det över huvud taget blir mål i första halvlek. Vi tror att det är mållöst efter 45 minuter och spelar under 0,5 mål 1:a halvlek till oddset 2,05 hos Bethard.
Superstjärnan och målskytten Sinclair hittade äntligen nätet för Kanada mot Nederländerna. Tyvärr för hennes del räckte inte målet till poäng men att få igång sin stjärna var viktigt för Kanada. Vi tror hon hittar nätet och spelar Sinclair som målskytt till oddset 3,00 hos LeoVegas.

Oddsanalys Sverige – Kanada

Trots att Kanada är favoriter enligt spelbolagen finns det chanser till svenskt avancemang. För det krävs det dock att allting stämmer för Sverige som vi inte riktigt vet var vi har i detta VM. Premiären mot Chile vanns visserligen med 2-0 men det satt långt inne och vi saknade det offensiva flytet som vi förväntat oss inför matchen. I andra matchen stod Thailand för motståndet och det är omöjligt att dra allt för stora analyser av den matchen. Inför Sveriges match mot Thailand hade motståndaren tidigare förlorat med 13-0 mot USA och därför är Sveriges 5-1-seger svår att dra några slutsatser från.

I sista matchen mot USA valde Peter Gerhardsson att vila sju startspelare. Gruppfinalen blev därför nästintill en träningsmatch och utan de största stjärnorna föll Sverige klart med 2-0 mot favoriten till slutsegern. Nu är det första riktiga testet för de svenska spelarna och det är svårt att veta vart vi har laget. Förhoppningsvis räcker det till avancemang och kvartsfinal mot Tyskland.

Sverige – Kanada har både stabila lag i VM Frankrike 2019

Sverige förlorade mot Kanada i Algarve Cup men det krävdes straffar för att avgöra. Året innan i samma turnering lyckades svenskorna vinna med klara 3-1. Nu är det VM och betydligt mer står på spel men det känns som det kan bli en riktigt jämn match. Kanada är precis som Sverige ett stabilt lag som alltid är med i turneringarna men samtidigt är man en bit från den absoluta toppen där lag som USA, Nederländerna och Frankrike huserar.

Med tanke på historiken, hur jämna lagen är och att det är slutspelsnerver så tror vi att det kan bli en riktig thriller under måndagskvällen. Vi tror det blir så jämnt att matchen slutar oavgjort efter ordinarie tid och att det blir förlängning och kanske straffar som avgör åttondelsfinalen precis som vid lagens senaste internmöte i Algarve Cup.

Vi tror också på få mål i matchen och därför hittar du dubbla spel på en målsnål tillställning. Dels att det är mållöst i halvtid men också att det blir mindre än 2,5 mål totalt i matchen.
Det som talar för mål i matchen är Sinclair i Kanada. En ruggig målskytt när det beger sig och mot Nederländerna stod hon för ett fint mål även om det inte räckte till seger. Tyvärr för svensk del tror vi hon hittar nätet mot Sverige och därför spelar vi henne som målskytt.