Svenska fotbollsspelare att hålla koll på ute i Europa

18/01/21

Sverige har flera fotbollsspelare som huserar ute i de stora europeiska ligorna. Nu när ett nytt år väntar ska det bli mycket intressant att hålla koll på dessa och se hur de lyckas i sina klubblag, framförallt med tanke på att det väntar ett EM-slutspel i sommar som Sverige har kvalificerat sig till. Vi ska i den här artikeln lista några spelare som det kan vara extra intressant att hålla ett öga på under den resterande delen av den pågående säsongen.

Zlatan Ibrahimovic

En spelare som det alltid är extra intressant att följa och som vi svenskar bör känna oss mycket stolta över är Zlatan Ibrahimovic. Den bästa svenska fotbollsspelaren genom tiderna är nämligen ett riktigt fenomen! Att vid 39 års ålder prestera på den nivå som Zlatan fortfarande gör är nämligen helt fantastiskt. Ibrahimovic har på bara sex starter nämligen redan mäktat med hela 10 mål för Milan i Serie A och med detta starkt bidragit till att laget för tillfället leder ligan. På 14 matcher har Milan vunnit 10 och spelat oavgjort i 4. De är alltså obesegrade så här långt in på säsongen och ligger en poäng före största rivalen Inter Milan i tabellen.

Det är knappast någon slump att Milan har gjort ett sådant oerhört uppsving sedan Ibrahimovic anslöt förra säsongen. Han är helt enkelt på väg att återigen göra Milan till den storklubb som det en gång i tiden var.

Vad som gör det lite extra intressant att hålla koll på Zlatan Ibrahimovic är det faktum att han har börjat hinta om en landslagscomeback. Med Ibrahimovic i laget kan sommarens EM-slutspel bli en mycket trevlig tillställning för alla svenska supporters.

Dejan Kulusevski

En annan svensk spelare som det kommer bli mycket intressant att följa under resterande del av säsongen är Dejan Kulusevski. Endast 20 år gammal blev Kulusevski inför denna säsong värvad av den italienska giganten Juventus efter att ha gjort en strålande fjolårssäsong i Parma dit han var utlånad från Atalanta, också de två Serie A klubbar.

Kulusevski gjorde succé direkt i sin debut för Juventus då han blev målskytt i sin första match. Därefter har säsongen gått lite upp och ner för den svenska talangen då han fått starta en del matcher på bänken. Detta är dock inte så konstigt med tanke på att han endast är 20 år gammal och Juventus är ett av världens bästa lag.

Kulusevski hann under 2020 även med att få sitt genombrott i det svenska landslaget. Med honom i laget ökar chanserna för att Sverige ska lyckas göra bra ifrån sig i sommarens EM-slutspel.

Alexander Isak

Ännu en svensk supertalang som det ska bli mycket intressant att följa under 2021 är Alexander Isak. Efter att ha gjort en mycket stark första säsong i spanska Real Sociedad har denna säsong visserligen än så länge gått något tyngre för Isak. 21-åringen har på 13 matcher än så länge bara mäktat med 3 mål.

Det är dock inte ovanligt att så unga spelare som Alexander Isak kan hamna i svackor, och potentialen finns onekligen där. För alla svenska supporters är det bara att hoppas på att Alexander Isak hittar tillbaka till sin fina form från fjolåret under resterande del av säsongen och att han kommer formtoppad till sommarens EM-slutspel. Med Alexander Isak, Dejan Kulusevski och förhoppningsvis även Zlatan Ibrahimovic har Sverige en offensiv som lär få även de stora nationerna att darra!

Victor Nilsson Lindelöf

Victor Nilsson Lindelöf är sedan länge den viktigaste kuggen i Sveriges försvar. Mittbacken, som spelar i den engelska storklubben Manchester United, gör sällan en dålig match för blågult. I Manchester United får han dock ibland ta emot kritik för sitt spel, men trots detta fortsätter han att ingå i lagets startelva.

För tillfället är Lindelöf tyvärr skadad, men det är bara att hoppas att han snart ska vara tillbaka i Uniteds startelva och göra bra ifrån sig under resten av säsongen. Han kommer sedan av allt att döma att spela en nyckelroll för Sverige i EM.

Robin Quaison

Ytterligare en spelare som bidrar till att göra Sveriges offensiv mer spännande än på flera år är Robin Quaison. Han har på senare år gjort mycket bra ifrån sig när han har fått chansen i landslaget och öst in mål.

Quaison spelar sedan några år tillbaka i den tyska Bundesliga-klubben Mainz. Han gjorde mycket bra ifrån sig förra säsongen då han lyckade göra hela 13 mål för Mainz som är ett bottenlag i Bundesliga. I år har det dock gått trögare och han har efter 13 spelade matcher än så länge bara lyckats göra 2 mål. Frågan är om inte Quaison hade mått bra av en flytt till ett bättre lag än Mainz?

Oavsett vilket är det bara att hoppas på att även Quaison hittar tillbaka till formen från fjolåret under resterande del av säsongen. En Quaison i bra form kan bli ovärderlig för Sverige i EM.