Odds och speltips på Vasaloppet 3:de Mars

01/03/19

Vasaloppet 2019 – speltips och odds

Den 3:e mars smäller det. Årliga Vasaloppet går av stapeln från Berga By i Sälen till Mora i Dalarna. Precis som vanligt är det 90 kilometer som de tusentals åkarna ska staka sig fram i världens största skidtävling. Förra årets vinnare på herrsidan, Andreas Nygaard, är favorit enligt spelbolagen att kamma hem 2019 års seger också men får konkurrens av landsmännen Petter Eliassen och Tord Asle Gjerdalen.

 

Loppet är fullbokat sedan länge, närmare bestämt den 18 mars 2018. Ur ett svenskt perspektiv vore det tufft att se tre norrmänn på pallen så det är upp till Oskar Kardin – svensken med lägst odds – att staka på ordentligt för att försvara den svenska hedern. Trots att kungen gått ut och sagt att Vasaloppet är tråkigt att titta på är det perfekt med Vasaloppet tv en söndag morgon. Fyll kåsan med varm choklad, ta ut bullarna i ugnen och lägg dig under filten med SVT påslagen när världens största skidtävling precis som vanligt avgörs första söndagen i Mars.

 

Bäst odds Vasaloppet 2019 – Vad ska du tänka på när du bettar?

Vasaloppet är ett av de mer ovissa loppen. De största spelbolagen erbjuder betting på Vasaloppet. Vill du ha bäst odds är det bra att vända sig till en spelsida med erkänt höga odds som till exempel Bethard men det finns självklart många alternativ att välja mellan. All betting ska alltid vara rolig men detta gäller framförallt Vasaloppet då det alltid är väldigt ovisst vem som ska vinna eftersom de största stjärnorna sällan deltar. Därför kan ett Vasaloppet resultat variera kraftigt beroende på hur duktiga åkare som deltar. Har du ingen koll på skidor är det bra att göra research på de olika åkarna som spelbolagen har lägst odds på i Vasaloppet 2019. Betta alltid på Vasaloppet för att det är kul.

Vem vinner Vasaloppet 2019 och vilka deltar?

vasaloppet startFjolårsvinnaren Andreas Nygaard deltar i 2019 års upplaga också och är favorit enligt oddsen 2,65 hos Bethard. Tvåa på listan som favorit är 2015 års vinnare Petter Elisassen till oddset 2,95. På tredje plats enligt oddsen 8,75 hittas Tord Asle Gjerdalen som aldrig vunnit loppet. Det blir svårt att bryta den norska dominansen som inneburit sex raka segerår. Oskar Kardin är den svensk som spelbolagen tror mest på till oddset 10,00.

På damsidan är det också fjolårsvinnaren som är favorit och glädjande nog är det en svensk i form av Britta Johansson-Norgren och det mesta talar för att det blir hon som gör bäst Vasaloppet resultat till oddset 1,55 hos Unibet. Tvåa till favoritskapet på damsidan är vinnaren från 2016, Katarina Smutna från Österrike, till oddset 4,00. Japanskan Masako Ishida och svenska Lina Korsgren kommer efter ledarduon med odds 8,00 respektive 15,00 hos Unibet.

Unibet loggo

Oddsa på Vasaloppet hos Unibet!

Vasaloppet Historia

Det första Vasaloppet gick redan 1922 efter att Anders Pers från Mora gått ut med idén i Westmanlands Läns Tidning. Loppet hade 136 deltagare anmälda men det var enbart 116 som dök upp till start. Alla utom fyra klarade att fullfölja de nio milen mellan Sälen och Mora. Idag är loppet alltid slutsålt vilket innebär 15,800 åkare. Genom åren har loppet blivit inställt tre gånger, 1932, 1934 och 1990. Det sistnämda var på grund av snöbrist. Vasaloppet är världens största skidtävling och dessutom den äldsta.

Snabbfakta Vasaloppet

När är vasaloppet 2019

– Vasaloppet går alltid den första söndagen i mars. 2019 är det den 3:e mars!

Hur långt är Vasaloppet?

– Loppet är 90 km långt och är inspirerat av den färd som Gustav Vasa fick göra när han flydde från den danska kungen Kristian II 1520.

Var visas Vasaloppet TV?

Vasaloppet går på SVT som sänt tävlingen så länge någon kan minnas. Loppet visas också i Norge, Danmark, Finland, Tjeckien, Italien, USA, Karibien, Ryssland, Österrike, Schweiz och Tyskland.

Hur många åker vasaloppet?

Det varierar eftersom det numera är ”Vasaloppsveckan” med flera lopp. Det ”riktiga” loppet har max 15,800 deltagare och brukar alltid vara fullbokat.

 

 Vasaloppet gratis live stream

livestream bet365
För att skapa ett konto:
1. Gå till bet365’s hemsida
2. Tryck på ”Spela nu” knappen
3. Du trycker sedan på ”Bli medlem idag”
4. Fyll i alla uppgifter och gör en insättning
5. Streama Vasaloppet