Odds på Melodifestivalen 2019

14/02/19

Att lägga odds på Melodifestivalen är precis lika enkelt som att lägga odds på sport, men då gäller det att du har ett bra musiköra. Dessutom behöver du kunna avgöra vilka chanser bidragen har. Oddsen är det oftast lite si och så med just inför eventet. Detta på grund av att oddssättarna hos spelbolagen inte riktigt vet hur de ska sätta oddsen.

Som vi redan nämnt underlättar det att ha ett öra för musik och ha en känsla för hur populära låtarna och artisterna är. Det gör att du som nybörjare kring betting kan rent av kamma hem en högoddsare.

Det finns olika sätt att oddsa på Melodifestivalen då du kan spela på vem som vinner hela Melodifestivalen, vilken placering ett visst bidrag får och vem som går vidare direkt till finalen efter en deltävling. Att lägga ett odds på den man tror vinner Melodifestivalen allt som allt är dock det vanligaste sättet att oddsa på Melodifestivalen!

nordicbet oddsa på melodifestivalen

Oddsa på Melodifestivalen hos Nordicbet!

Snabbnavigering

Deltävling 1
Deltävling 2
Vem vinner Melodifestivalen 2019
Tider & Deltagare

Odds på deltagarna i Deltävling 3 av Melodifestivalen

För att kunna lägga ett bra odds bör du veta lite mer om artisterna och vilka chanser dem har:

Dolly Style, Habibi: Var med i Melodifestivalen 2015 med bidraget Hello Hi och tävlade även 2016. Gruppen är populär bland den yngre publiken. Odds: 13.00 – 9.50

Martin Stenmark, Låt skiten brinna: Vann mellon 2005 med låten Las Vegas och även ställt upp ytterligare två gånger sedan dess i Melodifestivalen. Martin är en folkkär artist med stor spännvidd. Odds: 3,75 – 3.00

Jon Henrik Fjällgren, Norrsken: Jon är jojkaren från Norrland som har vunnit Talang 2014 och tävlande i Melodifestivalen året efter, samt kom då på tredje plats 2017. Odds: 1.20 – 1.15

Omar Rudberg, Om om och om igen: Omar var med i gruppen FO&O tidigare som deltog i mellon 2017 och hamnade då på plats åtta, men har sedan dess satsat på en solokarriär. Odds: 3.25 – 2.30

The Lovers of Valdaro, Somebody Wants: En duo som består av Adam Warhester och Erik Gabriel. De tävlande i Melodifestivalen förra året med Lost Forever (synthtema) och till årets mello vann de sin plats genom en tävling i P4. Odds: 7.00 – 6.00

Lina Hedlund, Victorious: Tävlar i Melodifestivalen för 6:e gången och ställde upp allra första gången 2002. Den bästa placeringen hon har fått sedan dess är en tredje plats 2014 med gruppen Alcazar. Odds: 5.50 – 3.75

Rebecka Karlsson, Who I Am: Rebecka är en 18-årig tjej som var finalist i Talang och kom tvåa i Idol 2016. Odds: 2.37 – 2.10

Oddstips Melodifestivalen Deltävling 3

Om du ska betta i Melodifestivalen 2019 odds så är Jon och Rebecka vilka är lågoddsare som är rätt säkra kort. Vill du istället satsa högt är det Dolly Style som gäller. Mycket hända eftersom det är svenska folket som avgör vilka låtar som går vidare till finalen. Så allt hänger på folket om du blir en vinnare eller inte!

 

Odds på Melodifestivalen hos Bet365

Lägg ditt odds på Melodifestivalens 3:e deltävling hos Bet365!

Vem vinner Melodifestivalen 2019?

Vem vinner Melodfestivalen 2019 egentligen, och finns några klara favoriter än så länge? För att få svar på den frågan har vi vänt oss till Sveriges ledande bettingsajter. För vem kan ge oss ett bättre svar än professionella odssättare, som jobbar heltid med att spekulera i sannolikheter för olika matchgångar och händelser?

Så här långt verkar alla stora svenska bettingsajter faktiskt ense. När vi kikar på Melodifestivalen 2019 odds ser vi genast att årets favoriter är Hanna Ferm & LIAMOO och Jon-Henrik Fjällgren. De senaste veckorna har även Malou Prytz klättrat upp på tredje plats som en favorit bland odssättarna. Om du kikar hos de ledande svenska bettingsajterna ser du att Hanna Ferm & LIAMOO odds är på runt 3.25, tätt följt av Jon-Henrik Fjällgren som har odds på 4.50 och Malou Prytz som ligger på runt 8.00 just nu. Så, vad är det det som gjort de här kandidaterna till favoriter? Vi har tittat lite närmre på de två populäraste bidragen för att lista ut vad det är som fått dem att gå hem hos det svenska folket.

Spelbolagens favorit Jon Fjällgren jojkar sig till toppen i år igen

Ända sedan Jon-Henrik Fjällgren slog igenom i Talang Sverige 2014 har han haft en lyckad musikkarriär. I Melodifestivalen 2015 kom han på andra plats i semifinalen med låten Jag är fri. Sedan deltog Jon i Melodifestivalen 2018 och på bara fem år har han hunnit släppa tre studioalbum. Jon har även medverkat på Allsång på Skansen och förra året vann han Let’s Dance 2018.

I år bidrar Jon med ett storslaget framträdande. I sitt bidrag Norrsken jojkar han såklart och bjuder på ett storslaget framträdande som verkligen framhäver hans begåvningar och identitet som artist. Jon återuppfinner alltså inte hjulet på något sätt, utan håller sig till det han kan bäst. Enligt Jon själv är Norrsken betydligt gladare och mer upptempo än hans tidigare bidrag.

Hanna Ferm & LIAMOO – En popduet med kärleksrykten

Du behöver inte lyssna särskilt många sekunder på Hold You innan du förstår varför Hanna Feerm & LIAMOO:s bidrag blivit så uppskattat. Det här är en skön och smörig RnB-duett som ligger precis i tiden. Låten kunde lika gärna framförts av valfri världsstjärna på MTV. Låten börjar som en melankolisk ballad för att se blomma ut i en popdänga som får publiken att vifta med tändare och klappa i takt. Hanna och Liam “LIAMOO” Cacatian har bra energi på scenen, och duon är så övertygande att det till och med börjat cirkulerar rykten om att Hanna och Liamo är ett par.

Andra deltävlingen i Melodifestivalen

För att Melodifestivalen ska bli så spännande och underhållande som möjligt har Sveriges Television delat upp tävlandet i olika arrangemang. Först är det fyra deltävlingar varav två låtar går direkt till finalen i Stockholm. Sedan så får två av låtarna en andra chans, där andra chansen låtarna får tävla mot varandra för att sedan försöka komma till finalen ännu en gång.

Utan artisterna hade inte det blivit en Melodifestival! Det som är så spännande är att det är väldigt svårt att sia om vilka låtar och artister som kommer gå vidare i diverse delfinaler för att sedan koras som vinnare i det svenska Melodifestivalen 2019. Vinnaren eller vinnarna får sedan tävla i Eurovison Song Contest den 18/5 i Tel Aviv, Israel.

Något som är väldigt rafflande är att du faktiskt kan betta på Melodifestivalen 2019 på olika bettingsajter. Det gör att Melodifestivalen blir riktigt spännande att följa.

Deltävling 2 och dess artister

Artisterna har en stor betydelse om bidragen kommer bli en succé eller inte. Därför kan det vara bra att veta lite om de artisterna som ställer upp i andra deltävlingen nu på lördag den 9:e februari i Malmö. Det gör att du kanske kan bilda dig en uppfattning om hur pass bra uppträdandet kommer att bli.

Artister som sjunger i deltävling 2 är:

  • Andreas Johnson, Army of Us: Är en veteran inom Melodifestivalen och är med för sjunde gången. Han fick stora framgångar med Glorious 1999 över hela världen.
  • Hanna Ferm & Liamoo, Hold You: Både Hanna och Liam var med i Idol, då Hanna blev tvåa 2017 och Liam blev etta 2016. Liam tävlade i förra årets Melodifestival och hamnade då på 6:e plats.
  • Malou Prytz, I Do Me: Hon har vunnit ett flertal talangtävlingar och studerar ekonomi på gymnasiet just nu.
  • Jan Malmsjö, Leva Livet: Jan är 86 år och är en mytomspunnen legend inom musikbranschen. Han tävlande 1969 i Melodifestivalen med Hej Clown.
  • Vlad Reiser, Nakna i regnet: Vlad har 400 000 personer som följer honom på Youtube. Han kommer från Vitryssland och kom till Sverige som nioåring.
  • Margaret, Tempo: Margaret är artist hos Polar och tävlade i Melodifestivalen förra året med låten In My Cabana.

Uppdatering: Malou Prytz med låten “I Do Me” samt Hanna Ferm & LIAMOO med låten “Hold You” gick direkt till finalen i Globen med oddsen 8.00 respektive 1.75. Till andra chansen gick Vlad Reiser och Andreas Johnson.

Odds på artisterna inför Melodifestivalen Deltävling 2

Bland Melodifestivalen odds 2019 inför deltävling 2 så är det Hanna och Liam som har lägst odds som ligger på 1.55. Margaret har oddsen 1.75, Oscar 2.00, Andreas 3.15, Maluo 8.50, Vlad 8.50 samt Jan som är högoddsaren på 17.00. Dessa siffrorna är enligt Unibet.

Det är inte någon tvekan om vilka som är favoriterna om man studerar hur oddsen är fördelade, men man vet ju inte om Malmsjö skräller till och går vidare. Det är ju det som gör det spännande att betta på event som exempelvis Melodifestivalen, ingen vet hur det kommer att sluta!

Slutord om andra deltävlingen

Nu när du vet lite mer om artisterna så kan det vara så att du blivit sugen på att antingen betta, säkert på en lågoddsare eller rent av testa att betta på en högoddsare. För det är ju faktiskt så att till slut är det faktiskt svenska folket som avgör vilka av bidragen som kommer att ta sig vidare och slutligen vinna.

Odds på första deltävlingen i Melodifestivalen

 Wiktoria med låten “Not with me” och världsstjärnan Mohombi med låten “Hello”, gick vidare direkt till finalen i Stockholm efter första deltävlingen med oddsen 3.75 respektive 3.25. Till andra chansen gick Anna Bergendahl med låten “Ashes to Ashes” och Nano med “Chasing Rivers”.

Melodifestivalen 2019 -Tider & deltagare

Deltävling 1 – Lördag 2/2-19 kl 20:00

Anna Bergendahl, Nano, Mohombi, Zeana & Anis Don Demina, Arja Saijonmaa, High 15, Wiktoria.

Deltävling 2 – Lördag 9/2-19 kl 20:00

Andreas Johnson, Hanna Ferm & LIAMOO, Malou Prytz, Oscar Enestad, Jan Malmsjö, Vlad Reiser, Margaret.

Deltävling 3 – Lördag 16/2-19 kl 20:00

Dolly Style, Martin Stenmarck, Jon Henrik Fjällgren, Omar Rudberg, The Lovers of Valdaro, Lina Hedlund, Rebecka Karlsson.

Deltävling 4 – Lördag 23/4-19 kl 20:00

Arvingarna, Anton Hagman, Ann-Louise Hansson, Bishara, Pagan Fury, John Lundvik, Lisa Ajax.

Andra chansen – Lördag 3/3-19 kl 20:00

Anna Bergendahl, Nano, Vlad Reiser, Andreas Johnson.

Final – Lördag 9/3-19 kl 20:00

Wiktoria, Mohombi, Malou Prytz, Hanna Ferm & LIAMOO.

Betting på melodifestivalen hos Betsson

Betta på Melodifestivalen hos Betsson!